Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2019, 10:40
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Daniel Radcliffe a Zoe Kazan hviezdia v originálnej romantickej komédii, ktorá ťa chytí za srdce

Daniel Radcliffe a Zoe Kazan hviezdia v originálnej romantickej komédii, ktorá ťa chytí za srdce
Zdroj: Columbia Pictures
FILMY A SERIÁLY TIP NA FILM WHAT IF?
Uložiť Uložené

Nevieš, aký film si najbližšie pustiť? V dnešnom článku nájdeš hneď tri skvelé tipy.

Máme tu opäť sobotu, čo znamená návrat našej pravidelnej rubriky Tipy na filmy. Aj tentokrát ti teda odporučíme trojicu projektov, ktoré by ti rozhodne nemali ujsť. Nech sa páči.

Oskar A. – What If (2013, réžia: Michael Dowse)

Daniel Radcliffe už dávno nie je zaškatuľkovaný ako Harry Potter, o čom svedčia aj jeho rôznorodé úlohy a filmové žánre, ktoré si po skončení populárnej čarodejníckej ságy vyskúšal. Jedným z nich je aj romantická komédia, a to konkrétne What If.

Tá vychádza z divadelnej hry Toothpaste and Cigars od T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho a jej príbeh sa sústredí na muža menom Wallace (Radcliffe), ktorý sa na prvý pohľad zamiluje do zadanej ženy Chantry (Zoe Kazan). Ako by sa mal ale v tejto situácii zachovať? A mal by jej vôbec povedať, čo k nej cíti? Aj takýmito dilemami sa What If zaoberá.

To však ani zďaleka nie je všetko. Snímka totiž oplýva nesmierne pohodovou atmosférou aj skvelou chémiou medzi sympatickými hercami v hlavných úlohách. Ide jednoducho o milú, vtipnú a nápaditú záležitosť, ktorej sa podarilo do tohto žánru priviať poriadne svieži vietor. 8,5/10

Peter P. – Fail-Safe (1964, réžia: Sidney Lumet)

Myslíš si, že vyše polstoročia staré filmy ťa nedokážu zaraziť do sedačky? Tak si skús pustiť tento zabudnutý klenot Sidneyho Lumeta a ten ťa vyvedie z omylu. Studená vojna je v plnom prúde a konflikt znamenajúci jadrovú vojnu je na spadnutie každú chvíľu. Chybou počítača je z Pentagonu vyslaný signál na zhodenie atómovej bomby na ZSSR.

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Piloti bombardéra majú svoje rozkazy a osud ľudstva je na ich ramenách. Fail Safe je veľmi komorným filmom, no východisková situácia a jej rozpracovanie sú tak strhujúce, že z neho neodtrhneš oči. Atmosferický, nadupaný a väčšinu času nepredvídateľný thriller pripomína nedávne dánske Tiesňové volanie. Pár miestností, množstvo telefonovania a fantastické herecké výkony.

Každý krok hrdinov príbehu dáva zmysel a ich dilemy sú rozohrané brilantne. Ako v kabíne bombardéra, tak v Pentagone, kde sa snažia chybu techniky napraviť. V podstate ide o serióznu verziu Kubrickovej satiry Dr. Divnoláska... z rovnakého roku. Tu sa však dočkáš naliehavejšieho posolstva a skutočnej nálože adrenalínu. 10/10

Šimon K. – Lolita (1962, réžia: Stanley Kubrick)

Lolita je adaptáciou románu od spisovateľa Vladimira Nabokova, ktorú nenapodobiteľne režíroval génius Stanley Kubrick. Známy príbeh je o profesorovi menom Humbert Humbert (James Mason).

Ten sa prisťahuje do domu atraktívnej pani Haze (Shelley Winters), no je to práve jej 15-ročná dcéra – Lolita (Sue Lyon) – kto postaršiemu mužovi učaruje. Humbert si tak vezme Lolitinu matku, len aby mohol byť neustále v blízkosti nádherného dievčaťa. Vyjde mu nakoniec jeho plán a podarí sa mu zblížiť sa s vyspelou a drzou dievčinou?

Satirický podtón snímky je dobre pozorovateľný vo väčšine Kubrickovej tvorby a tento film nie je výnimkou. Dlhšia stopáž dielu absolútne neprekáža a ak máš rád kontroverzné témy, pri Lolite sa určite skvelo zabavíš. 9/10

Domov
Zdieľať
Diskusia