Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2019, 10:58
Čas čítania 0:00
Matúš Majer Karin Filkaszova

Ako zlé sú dopravné obmedzenia v Bratislave? Porovnali sme auto a MHD zadarmo

Ako zlé sú dopravné obmedzenia v Bratislave? Porovnali sme auto a MHD zadarmo
ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA MATÚŠ VALLO MHD SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Bratislava zažíva ťažké obdobie a mesto sa ľuďom snaží pomôcť vďaka MHD zadarmo. Stojí to za to?

Bratislava od dnes zažíva najväčšie dopravné obmedzenia v histórii. Veľká uzávierka pod Prístavným mostom a kompletné zablokovanie ulice Mlynské nivy pre akúkoľvek dopravu predstavujú pre Bratislavčanov nevídané komplikácie.


Magistrát hlavného mesta od oznámenia obmedzení tvrdo pracoval na tom, aby boli problémy čo najmenšie. Pribudli niektoré linky MHD zadarmo, autobusové pruhy na kritických miestach či záchytné parkoviská.

Na úseku Vrakuňa (konečná trolejbusov zadarmo na Čiližskej) a Námestie SNP (úplné centrum Bratislavy) sme porovnávali, či bude v rannej špičke rýchlejšia MHD alebo auto.

Mesto Bratislava prezentuje MHD v špičke ako rýchlejšiu a lepšiu alternatívu k osobnej doprave. Keďže sa predpokladá, že najväčšmi budú ovplyvnené mestské časti Ružinov a Vrakuňa, na čele s Gagarinovou ulicou a jej prípojkami, vybrali sme sa na úplný začiatok dopravnej tepny.

Odchod Cesta trvala Z toho sme čakali
MHD 39 minút 7 minút
Taxi 36 minút 11 minút

Cestu z Vrakune do centra dokáže zabezpečiť veľké množstvo kombinácii spojov, my sme však chceli cestovať len tými zadarmo, teda spojmi 75, 201, 202, 212 a X72.

Bratislava zažíva totálny chaos, autobusom do mesta sme šli 2 hodiny
Bratislava zažíva totálny chaos, autobusom do mesta sme šli 2 hodiny

Z Vrakune do centra Bratislavy (Hodžovo námestie) môžeš zadarmo ísť:
  • Trolejbusom 201 a potom prestúpiť na 212
  • Trolejbusom 202 priamo, bez prestupu

Z trolejbusov 201 a 202 sa dá prestúpiť na autobus X72 do ešte užšieho centra, na Námestie SNP.

Aj napriek tomu, že sú kombinácie spojov rôzne, trasa je vždy rovnaká. Z konečnej trolejbusov sa ide vždy cez Vrakuňu a okolo Podunajských Biskupíc, zastaví sa pri záchytnom parkovisku a po Gagarinovej a Prievozskej ulici sa pôjde až k autobusovej stanici. Tam sme počkali na autobus X72 do úplného centra Bratislavy.

Cesta MHD 

Na veľkej časti cesty je nový BUS pruh, ktorý MHD výrazne pomáha a trolejbusy tak nemusia stáť v zápche, ktorá je na miestach zúžená z dvoch na jeden pruh. Celú cestu sme predbiehali zástupy áut.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Ani jeden zo spojov nemal wi-fi, všetky boli nepríjemne plné, no v centre sme boli rýchlo. Z nejakého dôvodu nefungovali tabule ani v jednom spoji, no informácia o jazde zadarmo bola vždy viditeľná.

Domov
Zdieľať
Diskusia