Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2019, 16:54
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Najlepšie erotické scény 21. storočia, ktoré si najviac vychutnáš na Valentína

Najlepšie erotické scény 21. storočia, ktoré si najviac vychutnáš na Valentína
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY EROTIKA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Koľko z nich si videl?

Svätý Valentín sa oslavuje už od 14. storočia nášho letopočtu ako sviatok všetkých zamilovaných. Bežnou súčasťou tohto dňa s romantickou atmosférou je vzájomné obdarovanie sa medzi zaľúbencami, milencami, priateľmi či manželmi. Darček však nemusí byť vždy iba hmotný.

Gestom lásky môže byť aj spoločne strávený čas, napríklad v reštaurácii a neskôr pri dobrom filme, či už v kine alebo doma. Doposiaľ vzniklo mnoho filmov s tematikou dňa svätého Valentína, pričom vo väčšine prípadov ide o zmes romantiky a komédie. V tomto článku ti chceme odporučiť niečo trochu viac ostrejšie, ako iba bežné „rom-coms”. 

V dvojdielnej sérii článkov ti predstavíme tie najhorúcejšie, najrozporuplnejšie či najkontroverznejšie erotické scény 20. a 21. storočia. Článok (prirodzene) obsahuje spoilery, takže ak si niektorý z filmov ešte nevidel, čo najskôr by si to mal napraviť. 

Mexická jazda (Y tu mamá también, 2001, r. Alfonso Cuarón)

Mexický režisérsky virtuóz si krátko po prelome milénia natočil oddychovku s názvom Y tu mamá también, kde rozpovedal príbeh tínedžerov Julia a Tenocha. Mladíci náhodou spoznajú o vyše desaťročie staršiu Luisu, a tá im okamžite učaruje. Rozhodnú sa ju pozvať na nespútanú jazdu s neurčitým cieľom, na ktorej podstúpia mnoho nečakaných rozhodnutí. Okrem profesionálnej kamery Emmanuela Lubezkiho (Gravitácia, Revenant: Zmŕtvychvstanie) a Cuarónovej réžie ti úsmev na perách vyčaruje aj hlavná „trojka”. 

 Mulholland Drive (2001, r. David Lynch)

Kultový hit Davida Lyncha (Twin Peaks, Blue Velvet) dodnes motá hlavu mnohým divákom svojím nejednoznačným dejom, pointou, symbolikou a prakticky celou svojou podobou. To ale nič nemení na skutočnosti, že ide o majstrovské dielo a špičku Lynchovej tvorby. V Mulholland Drive sa mieša dráma s hororom či mysterióznosť s absurditou, no svoje povie aj erotika. Ústrednú dvojicu stvárnili dve nádherné ženy, Naomi Watts a Laura Harring. Tie si medzi sebou vymenili niekoľko vášnivých bozkov, čím miestami diváka zmiatli ešte viac (ak je to vôbec možné). 

Ples príšer (Monster's Ball, 2001, r. Marc Forster)

Tento počin od Marca Forstera (Quantum of Solace, Svetová vojna Z) sme v našich zoznamoch a rebríčkoch s témou erotiky a sexu mali pravdepodobne najčastejšie. Je tak tomu nielen vďaka skvelej réžii či samotnému filmu, ale najmä kvôli hereckým výkonom v Billyho Boba Thorntona a Halle Berry, ktorá za svoju úlohu získala prestížneho Oscara. V médiách už od uvedenia filmu kolujú dohady o tom, či bol sex medzi Thorntonom a Berry skutočný. Herci sa k celej veci vyjadrili iba zdržanlivo, no aspoň vidíme, za čo Berry toho Oscara vlastne dostala. 

  Skrotená hora (Brokeback Mountain, 2005, r. Ang Lee)

Asi najznámejšia sexuálna scéna medzi mužom a mužom v histórii kinematografie patrí Jakeovi Gyllenhaalovi a Heathovi Ledgerovi v srdcervúcej skrotenej hore. Ang Lee dokázal oboch hercov skvelo urežírovať a na plátno tak priniesol skutočne autentický zážitok, ktorý sa azda každému divákovi vryl do pamäti. Pri prechode oboch kovbojov cez dedinu už musí byť každému jasné, čo bude o nasledovať.

  Čierna labuť (Black Swan, 2010, r. Darren Aronofsky)

Tragický príbeh čiernej labute v podaní krásnej Natalie Portman bol skutočne nervydrásajúcou a pocitovo nepríjemnou horskou dráhou. Snímke dominujú psychedelické výjavy narušenej mysli, prelínajúce sa s nekonečnou túžbou dostať sa až na vrchol. Je ale nemožné nespomenúť vzrušujúcu sexuálnu fantáziu hlavnej aktérky medzi baletkami – sokyňami, Natalie Portman a Milou Kunis. Tak táto scéna bola poriadne horúca!

  

Blue Valentine (2010, r. Derek Cianfrance)

Prvá z dvoch doterajších kolaborácií režiséra Cianfranca (The Place Beyond the Pines) a Ryana Goslinga. V tejto depresívne ladenej romantike sa manželský pár – Gosling a Michelle Williams – snaží oživiť svoj chátrajúci vzťah jednou spoločnou nocou, ktorá im má pripomenúť, prečo sú vlastne spolu. Tak ako v živote, ani tu nevyjde všetko podľa predstáv. To ale nič nemení na kvalite tohto filmu, plného žánrovo odlišných scén. Jedna z nich však vyčnieva nad ostatné, no a práve táto scéna spĺňa požiadavky skvelej sex-scény.

Scénu sme, bohužiaľ, na internete nenašli. Stačí si však pozrieť film a určite ju tam nájdeš

najlepšie erotické scény 21. storočia
najlepšie erotické scény 21. storočia Zdroj: Weinstein Company

Život Adèle (Blue Is the Warmest Color, 2013, r. Abdellatif Kechiche)

Kinematografický kúsok od francúzskeho režiséra Kechicheho je oproti predošlým dvom počinom v zozname ochudobnený o humor. Tam, kde ubudlo z komédie, pribudlo na romantike a vážnosti. Adèle (Adèle Exarchopoulos) je zmietaná problémami s vlastnou sexualitou, pretože od nej celé jej okolie očakáva, že kvôli svojej kráse má mať pred sebou zástup chlapcov. Mladé dievča však spozná pravú lásku, až keď stretne Emmu (Léa Seydoux). Film je známy veľkým počtom autentických erotických scén, kedy sa dievčatá vydávajú prežiť spoločné sexuálne fantázie.  Veľmi intímny film. 

Scéna, o ktorej hovoríme, sa začína na 1:14:32

Gone Girl (2014, r. David Fincher)

V prípade Gone Girl od renomovaného autora menom David Fincher ide o najkontroverznejšiu scénu v našom zozname. Charakter scény sa primárne javí ako erotický, no vo vyvrcholení dosiahne hrôzostrašný nádych. Rosamund Pike a Neil Patrick Harris sa údajne pred klapkou zavreli osamote do miestnosti a Pike Harrisovi detailne demonštrovala, čo s ňou má robiť. Ako rekvizitu však nepoužila vlastné telo, ale hračkársku bábiku Dora the Explorer. 

Love (2015, r. Gaspar Noé)

Gaspar Noé je známy ako umelec s rozporuplnou filmografiou. Výnimkou nie je ani jeho dielo Love, erotický film plný sexu, sexu a opäť raz sexu. Iste, mnohí nadšenci si v ňom dokážu nájsť aj čosi hlbšie a menej povrchné, než je na prvý pohľad vidieť, no ide skôr o výnimku ako pravidlo. Sexuálne scény sú ale doplnené o fantasticky zvolenú hudbu, takže ak ťa unaví sa 10 minút pozerať na neprerušovaný záber s pohlavným stykom v detaile, môžeš si okrem nekonečného vzdychania vychutnať aspoň príjemnú muziku. 

 Blade Runner 2049 (2017, r. Denis Villeneuve)

O moderný epos a zároveň sequel k Blade Runnerovi z roku 1982 sa postaral režisér, ktorý momentálne spolu s Damienom Chazellom sedí na hollywoodskom tróne. V jednom z najlepších sci-fi filmov tohto tisícročia divákom okrem skvelého kinematografického zážitku priniesol aj trošku erotiky. Dovtedy nevídaný spôsob zobrazenia intímnosti v podaní Ryana Goslinga, Mackenzie Davis a Any de Armas si môžeš pozrieť vo videu nižšie.

Anketa:
Ktorý film či scéna sa ti páčia najviac?
Y tu mamá también
Mulholland Drive
Ples príšer
Skrotená hora
Čierna labuť
Blue Valentine
Život Adéle
Gone Girl
Love
Blade Runner 2049
Y tu mamá también
3 %
35 Hlasov
Mulholland Drive
3 %
43 Hlasov
Ples príšer
6 %
82 Hlasov
Skrotená hora
4 %
46 Hlasov
Čierna labuť
10 %
133 Hlasov
Blue Valentine
5 %
63 Hlasov
Život Adéle
14 %
183 Hlasov
Gone Girl
10 %
132 Hlasov
Love
25 %
329 Hlasov
Blade Runner 2049
19 %
246 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia