Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2018, 16:18
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších komiksových filmov v roku 2019

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY
Uložiť Uložené

X-Men, MCU, DCEU, ale aj nesuperhrdinské komiksové filmy. Rok 2019 nimi bude prepchatý.

Ďalší diel zo série Preview 2019 ti predstaví 10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2019. Doteraz sme sa pozreli na 30 snímok vrátane sci-fi a fantasy, indie či nenápadných počinov a v neposlednom rade aj na najočakávanejšie animáky. K tomu sme ťa zoznámili s 10 novými seriálmi roka 2019 (Zaklínač!!!), na ktoré sa už nevieme dočkať a začali sme aj s prvou dvadsaťpätkou z TOP 50 najočakávanejších filmov roka 2019. 

Druhú časť si budeš môcť prečítať už tento víkend, no a keďže sme do tohto výberu nezahrnuli animáky, sci-fi a ďalšie žánre a typy celovečerákov (viaceré ešte dostanú samostatné články), nemohol si v ňom nájsť ani komiksovky. Na tie sa pozrieme teraz, takže poďme na to. Ak sa chceš o daných projektoch dozvedieť viac, klikaj na odkazy v ich názvoch. 


1. Captain Marvel – 8. marec (r.  Anna Boden, Ryan Fleck)

Prvá veľká komiksovka tohto roka, no počkáme si na ňu vyše 2 mesiacov. Marvel to na nás začiatkom roka skúsi vybaliť podobne ako naposledy s Black Pantherom a my veríme, že pôjde o veľký úspech. A aj keď nie kasový, tak rátame s tým, že kvalitatívny. Z trailerov sa nám zdá Captain Marvel na slušnej úrovni a hoci mnohým nesedí Brie Larson, ide o skutočne skvelú herečku. 

Navyše sa dozvieme, kam sa táto postava podela a prečo Avengerom nikdy nepomohla. Tešiť sa môžeš aj na mladého Nicka Furyho a vesmírne súboje. Pre fanúšikov Marvelu pôjde o povinnosť.


2. Shazam! – 5. apríl (r. David F. Sandberg)

No a na druhej strane tu máme jediný DCEU film roka 2019, keďže dvojka Wonder Woman sa presunula na rok 2020. David Sandberg sa blysol hororom Lights Out, no humorná komiksovka bude predsa len niečím iným. Trailery sa zatiaľ nezameriavajú na dej či záporáka v podaní Marka Stronga. Skôr sa snažia divákov zaujať humorom a pohodovou atmosférou. Shazam! určite nebude pre každého, no môže ísť o príjemné prekvapenie.


3. Hellboy – 12. apríl (r. Neil Marshall)

Iba dnes sme sa dočkali vôbec prvého oficiálneho traileru, takže už konečne približne vieme, na čom vlastne sme. Na snímku sa síce tešíme menej, ako by sme sa tešili na prípadnú trojku s del Torom a Ronom Perlmanom, ale pekelník je stále pekelník a my sme zvedaví, čo nám nová verzia prinesie. 

Nakoniec, má ísť o odlišného Hellboya, značne drsnejšieho a krvavejšieho. Zahral si ho David Harbour (Hopper zo Stranger Things) a režíroval Neil Marshall (Súdny deň, Pád do tmy), takže to môže dopadnúť dosť dobre.


4. Avengers: Endgame – 26. apríl (r. Anthony Russo, Joe Russo)

Z Endgame sa pravdepodobne stane najväčší film histórie. Bude sa o ňom hovoriť denne dlhé mesiace pred premiérou a dlhé mesiace po premiére. Zlomí asi všetky rekordy, ktoré stanovil jeho predchodca a nahor sa bude pozerať azda len na Avatara.

Pri našich hrdinoch z MCU ale nie je vylúčené, že Cameronov epos môžu pokoriť. A keďže asi všetci vieme, o čo ide, kto tam bude hrať a kto to natočil, nebudeme si to dnes opakovať. Pre tých ostatných je tu naše vlákno.


5. Dark Phoenix – 7. jún (r. Simon Kinberg)

Mutanti sa vracajú podľa scenára, ktorý údajne odobril sám Kevin Feige. Ten si už možno chystá pôdu pre začlenenie všetkých komiksových postáv Foxu do MCU, aj keď to sa nemusí stať ešte ďalších 10 rokov. 

Dark Phoenix sa zameria na postavu Jean, ktorá sa dostane do kontaktu s niečím veľmi nebezpečným a stane sa terčom nielen vlády USA. Čaká nás údajne nový začiatok, no my skutočne netušíme, čo od tohto filmu čakať. Zase raz to bude bez Wolverina a tentoraz aj bez Bryana Singera (režíruje jeho dlhoročný spolupracovník a scenárista predošlých X-Men).

Hlavnou postavou má byť navyše Jean, ktorá v novej verzii skutočne nie je veľmi zaujímavá a čo je horšie, je hraná herečkou Sophie Turner. O jej hereckých schopnostiach by sme taktiež mohli viesť dlhé diskusie. Pevne však veríme, že po sklamaní z Apocalypse si Foxovia dali záležať a z X-Men budeme po dlhom čase znova odvarení. Tak, ako by to malo byť.

6. Spider-Man: Far From Home – 5. júl (r. Jon Watts)

Homecoming neočarilo. Všetci si to asi uvedomujeme. Oproti Webbovým Spider-Manom išlo o malinký krok vpred, ale na Raimiho filmy sa žiaľ mladý Holland nechytal. Pri dvojke mala prísť výmena režiséra, no nestalo sa tak a my budeme dúfať, že to znova nepošliape potenciál. 

A ten je veľký, keďže uvidíme Mysteria v podaní Jakea Gyllenhaala. Spidey bude tentoraz zachraňovať ľudí naprieč celou Európou, v ktorej sa dejú prazvláštne veci. Tie musí vyriešiť Nick Fury, no a na pomoc si zavolá práve Petera. Ten tak bude musieť zase raz skĺbiť školu, kamarátov a hrdinstvo. 

 
7. New Mutants – 2. august (r. Josh Boone)

Pár týždňov po Dark Phoenix sa o slovo prihlási ďalší mutantský projekt. Josh Boone natočil hororový komiks. Štúdiu sa ale veľmi hororový nezdal, a tak mu ho dali pretočiť, čo spôsobilo takmer ročný odklad. My sa osobne veľmi tešíme a veríme, že z toho môže byť taký komiksovejší a hororovejší Split. Radosť nám robí aj herecké obsadenie na čele s Anou Taylor-Joy, Maisie Williams a ďalšími.


8. Joker – 4. október (r. Todd Phillips)

Vo Warner Bros. sa konečne odhodlali a stavil na karty mimo svojho nepodareného DCEU. Dali dokopy hlavy s Martinom Scorsesem a Toddom Phillipsom, pričom im vyšiel film o Jokerovi zasadený mimo ich previazané univerzum. Zahrá si ho vynikajúci Joaquin Phoenix. A ak ešte stále neveríš, že ide o vynikajúcu voľbu, klikaj sem. 

Bohužiaľ, o deji toho veľa nevieme, a vlastne sa chceme nechať prekvapiť a byť v tme čo najdlhšie. Z tohto môže vzniknúť niečo výnimočné. Pre istotu si ale veľa negoogli a nepozeraj sa na fotky z natáčania. Je ich už skutočne veľmi veľa. V najbližších týždňoch by sme možno mohli dostať aj niečo oficiálne, keďže natáčanie už skončilo.


PS: Nejaká rola pripadla aj Robertovi De Nirovi!

9. Kingsman prequel – 8. november (r. Matthew Vaughn)

Aspoň dúfame, že ťa nezavádzame. Momentálne totiž nikto na 100% nevie, či sa najskôr začne točiť prequel, alebo regulérny tretí diel. Skôr sa ale počíta s prequelom. V ňom by si mal zahrať aj Ralph Fiennes, Daniel Bruhl či Charles Dance. Réžie sa opäť chopí Matthew Vaughn a pokiaľ sa o oboch pripravovaných Kingsman filmoch chceš dozvedieť viac, klikaj sem.

10. Reign of Supermen – 29. január, video release mimo kín (r. Sam Liu)

Na koniec si paradoxne predstavíme komiksovku, ktorú uvidíme najskôr. Na začiatok článku sme ju ale nezaradili z jednoduchého dôvodu. Do kín sa nedostane. Pokračovanie skvelého The Death of Superman z tohto roka uvidíme už v januári a pokiaľ bude aspoň tak kvalitné ako jeho predchodca, máme sa fakt na čo tešiť. 

Superman na konci predošlého filmu zomrel, no svet nesmie ostať nechránený. Jednak to cítia nepriatelia našej planéty, jednak má Superman mnoho stúpencov. A práve z takých sa stanú 4 noví Supermani, ktorí budú bojovať proti zlu, ale aj o srdce zlomenej Louis Lane. Trailer ti ale napovie viac. 

Anketa:
Na ktorú komiksovku sa tešíš najviac?
Captain Marvel
Shazam!
Dark Phoenix
New Mutants
Avengers: Endgame
Spider-Man: Far From Home
Joker
Kingsman
Hellboy
The Reign of Supermen
Captain Marvel
4 %
74 Hlasov
Shazam!
2 %
49 Hlasov
Dark Phoenix
2 %
38 Hlasov
New Mutants
1 %
13 Hlasov
Avengers: Endgame
73 %
1531 Hlasov
Spider-Man: Far From Home
3 %
53 Hlasov
Joker
10 %
213 Hlasov
Kingsman
2 %
37 Hlasov
Hellboy
4 %
79 Hlasov
The Reign of Supermen
1 %
22 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia