Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2018, 14:07
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Backpack Kid zažaloval Fortnite za to, že mu hra ukradla tanečný krok floss. Nie je pritom jediný žalobca

TECH FORTNITE HRY KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Štúdio Epic Games má na krku nové žaloby.

Herné štúdio Epic Games momentálne zaplavujú žaloby za to, že v hre Fortnite využíva tanečné prvky, na ktoré nemá žiadne autorské práva. Ak si niekedy hral Fortnite, určite si zachytil, že v hre môžeš prejavovať svoju radosť či provokovať protihráčov takzvanými emotes, čiže tanečnými krokmi, ktoré tvoja postavička vykonáva.

Medzi nimi sa už dlhú dobu nachádza aj flossing, čiže tanec inšpirovaný mladým Russellom Horningom. Chlapec sa preslávil približne pred dvomi rokmi, keď vymyslel svoj floss dance a objavil sa aj na pódiu v Katy Perry v rámci televíznej relácie Saturday Night Live.

Odvtedy sa flossing stal charakteristickým. Vďaka Fortnite ho teraz môžeš vidieť po celom svete, deti skúšajú tanečné kroky a Russell z toho nič nemá. V zastúpení svojej mamy preto Epic Games zažaloval, pričom žiada, aby štúdio tanec z hry odstránilo a zároveň mu vyplatilo finančnú náhradu škody.

Štúdio na otázky o žalobe neodpovedalo, takže nevieme, či sa spor bude riešiť mimosúdnou cestou, alebo Epic Games pôjde až do procesu. Russella nahneval najmä fakt, že hráči si môžu floss emote kúpiť za 5 dolárov, alebo ho získať za odmenu, pričom štúdio si od neho nikdy nevypýtalo povolenie na zaradenie tanca do hry.

Nedávno pritom Epic Games zažaloval aj tanečník Alfonso Ribeiro, ktorý v seriáli The Fresh Prince of Bel-Air spopularizoval svoj tanečný krok zvaný Carlton Dance.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Vo Fortnite sa nachádza emote s názvom Fresh, ktorý Carlton Dance nápadne pripomína, a tak chce Alfonso Ribeiro rovnako získať súdnou cestou náhradu škody. Rád by získal časť profitu vytvoreného hráčmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia