Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2018, 15:26
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Putina znepokojuje ruský rap o drogách. Chce nad ním mať kontrolu, zatiaľ čo mestá rušia koncerty

HUDBA RAP VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Snáď si po prečítaní tohto článku budeš aspoň trochu viac vážiť slobodu, ktorú ponúka hudba na (skoro) celom svete.

Rap naberá na obrovskej popularite po celom svete a výnimkou nie je ani Rusko. Pred pár dňami však tento dlhodobý trend zaregistroval aj tím okolo prezidenta Vladimira Putina, ktorý prichádza s vyjadreniami smerujúcimi k tomu, že sa Rusi dočkajú cenzúry v hudobnom žánri. Putinovi sa nepáči, ako sa rap rozširuje a aké myšlienky hlása, a tak povedal, že ak nie je možné zastaviť ho, musí byť kontrolovaný.

Obzvlášť ho znepokojuje, že sú texty venované napríklad drogám, čo je vraj cesta k degradácii národa. V skutočnosti však ide o reakciu na to, že v uplynulých týždňoch bolo vo viacerých ruských mestách zrušených viac ako 12 rapových vystúpení. Organizátori dostali od kompetentných úradov upozornenie, že propagujú nesprávne hodnoty.

Putin však sám priznal, že riešením by nemohlo byť úplne zrušenie rapových koncertov, keďže by to mohlo mať opačný efekt. Do komentárov nám pokojne napíš, čo si o tejto problematike myslíš a, samozrejme, či si vieš predstaviť podobnú kontrolu rapových textov u nás. 

Pharaoh patrí medzi ruských interpretov novej vlny a dvakrát už dokonca vystupoval aj na Slovensku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia