Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2018, 10:24
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kanye West venoval Drakeovi 150 tweetov. Chce ospravedlnenie, dostal výsmech pred celým svetom

HUDBA DRAKE KANYE WEST
Uložiť Uložené

Jeden z najväčších tohtoročných beefov pokračuje vo veľkom štýle.

Rok 2018 patril do veľkej miery dissom a medzi suverénne najväčšie patrí ten medzi Drakeom a členmi GOOD Music – Kanyem Westom a Pusha T. Pôvodne všetko začalo ešte odkazom na albume Daytona, ktorý dokonca inicioval sériu disstrackov, pričom si môžeš všetko dôležité zopakovať napríklad v tomto článku

Keď hádka utíchla, začali sa vynárať aj ďalšie skutočnosti a všetko nasvedčuje tomu, že pôvodne utajené informácie o existencii Drizzyho dieťaťa vypustil jeho veľmi blízky človek Noah "40" Shebib. Mimochodom, stále jeden z najuznávanejších hudobných producentov a autor mnohých hitov. Práve táto zrada rozpútala konflikt, ktorý pokračuje do dnešného dňa. 

Na skladbe No Stylist s French Montanom si ešte Champagne Papi neodpustil diss na Kanyeho Yeezy Boosty, konkrétne riadkom "Yeah, keepin’ it G, I told her “don’t wear no 350s ’round me" dal fanúšikom jasne najavo, že vo svojej blízkosti nechce ženu, ktorá by mala obuté tenisky od jeho konkurenta. Teraz však prichádza s odpoveďou Ye, u ktorého sa naplno prejavila dlhodobo diskutovaná bipolarita

Ako platformu si vybral svoj obľúbený Twitter, na ktorý v priebehu 10 hodín pridal približne 150 príspevkov. Všetko sa to začalo Drakeovou včerajšou požiadavkou, keď chcel vyriešiť autorské práva k jednej zo starších skladieb produkovaných Kanyem na svojom mixtape So Far Gone. 

Odporúčané
Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? 15. apríla 2024, 16:00

To Yeezusa nahnevalo a začal vyťahovať aj ďalšie pikošky, o ktorých doteraz fanúšikovia, resp. verejnosť nevedela. Od kanadského rapera žiada ospravedlnenie za vyššie spomenutý diss na tenisky a tvrdí, že sa Drizzy už 6 mesiacov vyhýba osobnému stretnutiu. Zároveň Westovi vadí, že sa musí pozerať na to, ako jeho konkurent hrá akési vypočítavé hry hudobného priemyslu, z ktorých profituje. 

Dokonca sa dozvedáme, že Drake vykúpil lístky v predných radoch na jednu z Pusha T-ho shows, pričom predpokladáme, že to má aspoň trochu dočinenia s touto veľmi veľavravnou fotografiou, kde na stagei stoji práve Pusha. 

Kanye West práve venoval Drakeovi 150 tweetov. Chce ospravedlnenia, no dostal výsmech pred celým svetom
Kanye West práve venoval Drakeovi 150 tweetov. Chce ospravedlnenia, no dostal výsmech pred celým svetom Zdroj: Twitter/@UPROXX

Nakoniec svojich skoro 30-miliónov fanúšikov informoval o tom, že sa mu podarilo splniť cieľ a Drake mu zavolal. Ako už však asi tušíš, v bombardovaní tweetmi napriek tomu pokračoval naďalej. Zároveň však Kanye tvrdí, že mu Drake volal len preto, aby sa mu mohol vyhrážať a ak sa v najbližšom období jemu alebo jeho rodine niečo stane, práve jeho rival v tomto beefe má byť hlavným podozrivým. 

Kanye pokračoval aj ďalších zopár hodín a v desiatkach príspevkoch spomínal ďalšie prešľapy, ktoré však nevie nikto okrem neho potvrdiť ani vyvrátiť. Aby toho nebolo málo, pridáva aj sebavedomé vyjadrenia o tom, že po celý čas je Drakeovym idolom a v skutočnosti mu vydláždil cestu k súčasnému úspechu. 

Toto však nie je ani zďaleka koniec. Kanye pokračuje v osobných útokoch. Podľa neho je Drake zlý človek a má v sebe diabla. Aj naďalej sa všetko točí okolo toho, že sa raper z Chicaga zrazu cíti v ohrození a opäť pripomína, že sa bojí o svoju rodinu. Dodáva, že by nikdy v živote nenahral diss, keďže mu záleží na pozitívnej energii. 

Posledná fáza je venovaná aj Travisovi Scottovi a konkrétne jeho spolupráci s Drakeom na skladbe Sicko Mode. Vraj je voči Yemu ofenzívna a dokonca sa dozvedel, že na nej malo byť ešte viac dissov, no nakoniec sa na finálnu nahrávku nedostali. Z toho je pohoršený, keďže je stále názoru, že pre oboch je idolom.

Nakoniec všetko končí presne tak, ako sme už zvyknutí a Yeezus posiela všetkým lásku a pozitívne vibrácie. 

Nuž, pravdepodobne ide o najbizarnejšie vystúpenie v podaní známej osobnosti na sociálnych sieťach v tomto roku. V každom prípade platí, že Kanye West mal podobné výstrelky vždy vopred premyslené a robil ich kvôli niečom konkrétnemu. No a keďže ešte stále čakáme na avizovaný a následne odložený projekt YANDHI, snáď má toto všetko aspoň dočinenia s chystanou novou hudbou. 

Odporúčané
Drake je módna ikona, ktorého štýl musíš milovať. Toto je jeho 10 najlepších outfitov Drake je módna ikona, ktorého štýl musíš milovať. Toto je jeho 10 najlepších outfitov 21. januára 2024, 9:30

Ak si vydržal prečítať článok až do konca, konečne sa môžeš pozrieť aj na Drakeovu veľavravnú reakciu, ktorú zdieľal na svojom Instagrame približne v prvej tretine všetkých tweetov, teda pravdepodobne po tom, čo skončil spomínaný telefonát. 

Kanye West práve venoval Drakeovi 150 tweetov. Chce ospravedlnenia, no dostal výsmech pred celým svetom
Kanye West práve venoval Drakeovi 150 tweetov. Chce ospravedlnenia, no dostal výsmech pred celým svetom
Domov
Zdieľať
Diskusia