Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2018, 13:06
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Pracovníci na farmách kopú a boxujú do oviec. Skryté kamery odhalili krvavú tyraniu

ZAUJÍMAVOSTI ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Vo svete sa denne dejú veci, nad ktorými zastáva rozum.

Ľudia sú niekedy horší ako zvieratá. Najnovšie The Guardian zverejnil skrátené video, ako sa pracovníci na farmách v Škótsku a v Spojenom kráľovstve správajú k ovciam, ktorým strihajú vlnu. Ak sa ti násilie hnusí, odporúčame ti video vynechať.

Na záberoch pracovníci na anglických a škótskych farmách boxujú, kopú a udierajú kovovými nožnicami ovce. Okrem toho im nadávajú, nezmyselne ponižujú a strpčujú im život pri dennej rutine.

Aktivisti z organizácie Peta Asia nenápadne skryli kamery, aby zachytili správanie ľudí, ktorí pracujú so zvieratami. 18-minútová nahrávka bola zverejnená pred pár dňami a šokovala verejnosť.

Muži ovciam nadávajú, kopú ich priamo do tváre alebo búchajú päsťami, keď už ležia na zemi a nebránia sa. V jednej scéne dokonca muž tlačí hlavu zvieraťa k zemi, pričom na ňu kričí a nadáva jej. Po útokoch mužov niektorým zvieratám ostali aj otvorené rany.

Zábery už boli odoslané príslušným úradom, ktoré situáciu na farmách preveria. Organizácia tiež navrhla tamojšiemu ministrovi hospodárstva, aby sa zaviedli povinné kamery na miestach, kde sa pracuje so zvieratami, aby sa zvieratá netýrali a nezneužívali. Konkrétne zmeny ešte nie sú na stole, no v blízkej dobe sa uskutočnia preventívne opatrenia a kontroly.

Odporúčané
Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) 16. marca 2024, 12:30

„Táto nahrávka jasne dokazuje, že krutosť vo videu nie je anomáliou,“ vraví viceprezident Peta Asia Jason Baker s tým, že každý zákazník má právo vidieť, odkiaľ pochádza trebárs vlna, ktorú si kúpil.

Domov
Zdieľať
Diskusia