Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2018, 14:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Apple začína znovu vyrábať iPhone X z minulého roku. Po slabých predajoch noviniek urobilo radikálnu zmenu

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Kalifornská spoločnosť zrejme očakávala oveľa väčší záujem.

Aj keď Apple nepochybne patrí medzi najsilnejšie a najznámejšie spoločnosti na svete, v posledných mesiacoch zažíva komplikácie pri výrobe a predaji nových iPhone modelov z roku 2018.

Ani jedna z noviniek XS, XS Max ani neskôr

vydaný XR sa nepredávajú tak, ako by si kalifornská firma predstavovala, a tak Apple pred pár týždňami obmedzilo predaj všetkých troch modelov. 

V Japonsko dokonca znížilo cenu za nový iPhone XR, aby pomohlo predajom, avšak obmedzenie výroby noviniek prinútilo Apple zmeniť súčasnú stratégiu.

Po predstavení noviniek tento rok rovno vyhlásilo, že minuloročný iPhone X prestáva vo svojich obchodoch predávať, lenže situácia sa zmenila.

Aj keď výrobu noviniek obmedzilo, Apple má so Samsungom uzavretú zmluvu na nákup určitého počtu OLED obrazoviek. Namiesto obrazoviek pre nové mobily tak objednalo staršie OLED displeje pre iPhone X.

Okrem toho sa vraj firma podľa správ získaných periodikom Wall Street Journal vytešuje z faktu, že súčiastky staršieho iPhonu X sú dnes lacnejšie, a tak môže nahradiť stratu spôsobenú slabými predajmi noviniek. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Po predstavení nových zariadení zvykne Apple zlacniť staršie smartfóny, a preto sa dopyt po výbornom iPhone X zvýšil a aj vďaka nemu sa mohla spoločnosť v uplynulom fiškálnom roku opäť tešiť z rekordných príjmov. Čo to však vypovedá o budúcnosti iPhonov?

Apple začína znovu vyrábať iPhone X z minulého roku. Po slabých predajoch noviniek urobilo radikálnu zmenu
Zdroj: Smartmania.cz/Youtube
Domov
Zdieľať
Diskusia