Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2018, 13:16
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Náhodná selfie zachránila muža pred 99 rokmi vo väzení. Ani netušil, ako mu pred policajtmi pomôže

ZAUJÍMAVOSTI VÄZENIE
Uložiť Uložené

Iba 21-ročný Cristopher sa takmer stal obeťou systému.

Fenomén selfie už viacerých ľudí pripravil o život, ale životy vedia tieto fotografie aj zachraňovať. Mladý Cristopher z amerického štátu Texas šiel minulý rok ráno klasicky do práce, netušiac o tom, že už za ním vyrazila policajná hliadka.

Našla ho v práci a mladík bol rovno odvedený na policajnú stanicu, kde ho vzali do väzby a obvinili z vlámania do domu svojej bývalej priateľky, ktorej po vniknutí do nehnuteľnosti s orezávacím nožíkom vyrezal na hruď veľké X.

Žena okamžite zločin nahlásila na polícii a označila práve Cristophera ako páchateľa, čo policajti vzali ako neoblomný dôkaz. Muž netušil, čo sa deje, a keď mu policajti oznámili, z čoho bol obvinený, rýchlo pochopil, že sa v žiadnom prípade od domu nemohol vlámať on, pretože v rovnakom čase oddychoval s rodinou niekoľko desiatok kilometrov od miesta činu.


Kaucia bola stanovená na 150-tisíc dolárov, ktoré rodičia muža zaplatili, a nasledovalo dlhých deväť mesiacov dokazovania jeho neviny. Za trestný čin vlámania do príbytku s úmyslom vykonať ďalšie zločiny mu hrozilo neuveriteľných 99 rokov za mrežami, čím by si prakticky podpísal dlhý a bolestivý rozsudok smrti.

Odporúčané
Na „samotke“ strávil vyše 13 000 dní – viac ako polovicu života. Chcel znásilniť a dobodať dozorcu Na „samotke“ strávil vyše 13 000 dní – viac ako polovicu života. Chcel znásilniť a dobodať dozorcu 31. októbra 2023, 9:30

Bývalá priateľka v policajnej zápisnici uviedla, že sa vlámanie udialo 20. septembra 2017 o pol ôsmej večer. Za motív označila neúspešný vzťah dvojice zo strednej školy. Úplnou zhodou okolností si Cristopherova matka uvedomila, ako sa celá rodina vrátane Cristophera odfotili a ona selfie zavesila na Facebook.

Vďaka príspevku mala k dispozícii presný čas, kedy bola fotka zverejnená, aj geografickú polohu automaticky určenú mobilným telefónom. Napriek nevyvrátiteľnému dôkazu miestnej prokuratúre trvalo deväť mesiacov, kým sa obvinenia rozhodla stiahnuť.

Cristopher jej odovzdal nielen príspevok so selfie, ale aj prehlásenia svojich rodinných príslušníkov, ktorí s ním očividne v danej chvíli trávili čas. Ktovie, ako by prípad skončil, keby selfie nevznikla.


Domov
Zdieľať
Diskusia