Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 13:22
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Za volant super-výkonných SUV-čiek sadli známe tváre. Ako dopadlo meranie síl?

TECH
Uložiť Uložené

Americká, talianska, nemecká a britská technika v teste akcelerácie.

Trend SUV-čiek naďalej vrcholí, nielen preto sa britské Carwow pokúsilo o ďalšie veľmi zaujímavé meranie síl. Hlavnú úlohu si strihla štvorica super-výkonných mastodontov, každý z nich pritom zastupuje trochu odlišný typ. Spoločným znakom je však obrovská nádielka sily.

Prvým adeptom je elektrický crossover Tesla Model X v najvýkonnejšej verzii P100D. Takmer 2,4-tonový elektromobil s dvojicou elektromotorov a výkonom vyše 600 koní (nie kombinovaným!) mala v rukách tvár portálu, teda Mat Watson. Vedľa neho sa postavil Yianni zo známej dielne Yiannimize v jeho výraznom Lamborghini Urus. Vďaka 4-litrovej V8-čke s výkonom 650 koní dokáže uháňať rýchlosťou až 306 km/h. 

Tretím do partie bol známy raper Professor Green, ktorý sadol za volant najnovšej generácie ikonického off-roadu. Nový Mercedes-AMG G 63 disponuje 4-litrovou V8-čkou s výkonom 585 koní, vďaka ktorej vie 2560-kilogramový tank akcelerovať na stovku za 4,5 sekundy.  Štvorku následne uzatvára agregát 5.0 V8, ktorý s kompresorom v modeli Range Rover Sport SVR disponuje výkonom 575 koní a 700 N.m. Ako najnovší drag race dopadol, zistíš v samotnom videu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia