Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2018, 11:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Logan Paul stratil 5 miliónov dolárov po škandále s videom zo samovražedného lesa. Postoj YouTube však rešpektoval

ZAUJÍMAVOSTI LOGAN PAUL SAMOVRAŽDA YOUTUBE
Uložiť Uložené

Američan stratil poriadny balík peňazí.

Krátko po skončení osláv nového roka 2018 sa do povedomia fanúšikov z celého sveta zapísal Logan Paul. Na výlete v Japonsku sa šiel pozrieť do neslávne známeho lesa Aokigahara Forest, kam chodia mnohí zúfalí ľudia ukončiť svoje životy.

Samovražedný les preto často navštevujú turisti, avšak Logan ako verejne známa osobnosť mal pri návšteve podobného miesta samozrejme oveľa väčšiu spoločenskú zodpovednosť.

Namiesto jej rešpektovania natočil mŕtve telo visiace zo stromu, na ktorom sa so svojimi kamarátmi dobre zabával. Video potom nahral na YouTube a tisíce ľudí ho potom skritizovali.

Logan Paul stratil 5 miliónov dolárov po škandále s videom zo samovražedného lesa. Postoj YouTube však rešpektoval
Zdroj: Youtube/Logan Paul

Nedostatok citlivého prístupu k svojej tvorbe ho napokon stál miesto v programe Google Preferred, ktorý umožňuje spoločnostiam vkladať reklamy priamo do videí najpopulárnejších 5 percent tvorcov na YouTube.

Logan kvôli vylúčeniu z programu prišiel o hromadu peňazí, skritizovali ho aj známe internetové osobnosti ako Casey Neistat či herec Aaron Paul a vo februári si zavaril ešte výraznejšie.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30

Natočil sa pri používaní taseru na dvoch mŕtvych potkanoch. YouTube mu preto dočasne zrušilo zobrazovanie akýchkoľvek reklám vo videách, čím spoločne s prvým škandálom z japonského lesa prišiel dohromady o viac ako 5 miliónov dolárov.

Samotný Logan to potvrdil v rozhovore pre The Hollywood Reporter, ale zároveň priznal, že prístup YouTube pochopil a musel ho rešpektovať. Vedel, že internetová platforma si nenechá zničiť reputáciu kvôli jednému chlapcovi, ktorý sa nevie správať.

Momentálne Logan pracuje budúcom podcaste s názvom Impaulsive, pretože si v dome nechal vybudovať vlastné štúdio. Stratené peniaze ho síce mrzia, ale s približnou hodnotou majetku 13 miliónov dolárov nemusí príliš smútiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia