Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2018, 13:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Levica v cirkuse zahryzla do tváre 4-ročného dievčatka, ktoré skončilo v kóme. Zvieraťu teraz hrozí usmrtenie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ďalšia nešťastná tragédia z cirkusu so zvieratami. Kde sa stala chyba?

Čoraz viac ľudí sa otvorene stavia proti cirkusom so zvieratami a argumentov na ich zákaz by sme mohli nájsť skutočne veľa. Pribúdajúce prípady v nás častokrát vzbudzujú oprávnenú hrôzu a jeden nedávny incident sa dokonca netýkal iba cirkusového zvieraťa, ale aj 4-ročného dievčatka, ktoré utrpelo vážne zranenia a aktuálne bojuje o život.

Nová tragická udalosť z prostredia zvieracích cirkusov sa odohrala v Rusku, kde malá Ksenia počas predstavenia vstúpila do nebezpečnej zóny.

Zviera nachádzajúce sa v tesnej vzdialenosti zareagovalo a dievčatko v rýchlosti napadlo. Pracovník cirkusu sa síce podľa nižšie priloženého videa snažil zviera stiahnuť preč, ale tragickej scéne už zabrániť nedokázal.

Kde máme hľadať chybu? Údajne majú byť na vine rodičia, no taktiež vedenie cirkusu. Podľa výpovedí svedkov pustila matka dieťaťa svoju dcéru príliš blízko ochrannej siete, čo zviera samozrejme vyprovokovalo. Malé dievčatko navyše pred levicou mávalo vlajkou. Tá potenciálnu korisť vtiahla labou k sebe zahryzla sa jej do časti tváre.

Valentina Pavlova z ošetrujúceho tímu zdravotníkov prezradila, že dievčatko previezli do nemocnice v Krasnodare, kde jej ošetrovali zranenie tiahnuce sa od ucha až po bradu. Jej stav mal byť stabilizovaný, no na tvári si ponesie jazvu do konca života.

Jej otec Denis Mityukov však neskôr prezradil, že dievča nakoniec muselo podstúpiť operáciu a aktuálne sa nachádza v kóme. Dievča malo byť údajne v zovretí levice iba pár krátkych sekúnd, no podľa britského DailyMail levica zvierala dievčatko až niekoľko minút, pričom pracovníci cirkusu si nevedeli s predátorom vôbec pomôcť.

Levica v cirkuse zahryzla do tváre 4-ročného dievčatka, ktoré skončilo v kóme. Zvieraťu teraz hrozí usmrtenie
Zdroj: www.youtube.com

Dievča teda utrpelo viac než škrabanec tiahnuci sa od ucha k brade. Podľa najnovších zistení má poranený mozog, krk a chrbticu, no taktiež stratila množstvo krvi. Lekári sa teraz už obávajú toho, že pokiaľ dievča udržia pri živote, jej svalstvo na polovici tváre by mohlo zostať paralyzované.

A aké následky čakajú zviera a majiteľa cirkusu? Levica Katty by mohla byť presunutá do zoo, no taktiež jej kvôli nezodpovednosti trénerov a rodičov dievčatka bohužiaľ hrozí eutanázia

51-ročného majiteľa cirkusu Andreya Manucharyana polícia po incidente zatkla a v súčasnej dobe ohľadom incidentu prebieha vyšetrovanie. V prípade preukázania viny by sa mohol dostať do väzenia na 6 rokov. Aktivity jeho cirkusu sú samozrejme až do odvolania vyšetrovania pozastavené.

Levica v cirkuse zahryzla do tváre 4-ročného dievčatka, ktoré skončilo v kóme. Zvieraťu teraz hrozí usmrtenie
Zdroj: www.youtube.com

Som pevne presvedčený, že vina padá na plecia majiteľa cirkusu, trénera levice, ale zároveň na dospelého sprievodcu dieťaťa, ktorý jej dovolil opustiť prvú radu,“ prehlásil Edgard Zapashny, riaditeľ Veľkého moskovského štátneho cirkusu.

Odborníčka na divoké zvery Daria Timchenko si myslí, že na chybe sú jednoznačne organizátori a zviera by nemalo kvôli tomu trpieť. „Pracujú s predátormi a podobné udalosti musia vedieť predvídať. Levica nespravila nič neočakávané. Videla pred sebou príležitosť a vrhla sa po nej. Išlo o prirodzený pud pre akékoľvek mačkovité zvery,“  prehlásila Timchenko.

Podobné tragédie v ľuďoch vytvárajú voči cirkusom čoraz väčší odpor a my sa im jednoducho vôbec nemôžeme čudovať. A aký názor máš na danú tému ty? Mali by byť cirkusy so zvieratami zakázané?

Anketa:
Ako vnímate cirkusy so zvieratami?
Ak sú prevádzkované na úrovni, nevidím na nich nič zlé
V každom prípade som proti nim
Ak sú prevádzkované na úrovni, nevidím na nich nič zlé
9 %
90 Hlasov
V každom prípade som proti nim
91 %
880 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia