Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2018, 19:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V hlavnom meste Islandu došlo po príchode 7 000 vojakov pivo. Zúfalí majitelia nakupovali alkohol aj od konkurencie

ZAUJÍMAVOSTI ISLAND PIVO
Uložiť Uložené

Príprava pred vojenským cvičením si vyžiadal zásoby mnohých krčiem.

Návšteva Islandu nie je lacná záležitosť. Cena leteniek na čarovný ostrov síce v posledných rokoch výrazne spadla, ale vysoká životná úroveň a náklady miestnych obyvateľov často turistov prinútia nazrieť hlboko do vreciek.

Nevadilo to tisíckam amerických vojakov, ktorí sa do hlavného mesta Reykjavík dostali po ceste na najväčšie vojenské cvičenie NATO od konca studenej vojny s názvom Trident Juncture 18.

Ako informoval Iceland Magazine, do krčiem sa po príchode prvých lodí pobralo viac ako 7 000 vojakov, ktorí nemali pred zásobami barov žiadne zľutovanie. Američania začali ochutnávať miestne aj ďalšie európske pivá a situácia sa veľmi rýchlo vymkla spod kontroly, pretože zásoby naozaj nepostačovali.


Majitelia barov museli nútene odbiehať do veľkoskladov, obchodov či konkurenčných a lepšie zásobených barov, aby vojakov nesklamali, pretože s peniazmi rozhodne problém nebol.

Odporúčané
Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík 28. februára 2024, 17:00

Pre bežného Slováka by pritom zopár pív v bare priamo v Reykjavíku nebola lacná položka, keďže za pivo tam zaplatíš od 5 až do viac ako 10 eur. Krčmy praskali vo švíkoch hneď viacero dní.

Prvá loď priplávala do prístavu už 24. októbra, čiže minulú stredu, a opäť odplávala až v nedeľu, takže vojaci mali pred začiatkom cvičenia približne 5 dní na dokonalé a detailné ochutnávanie všemožného alkoholu. Miestne médiá sa napokon humorne zhodli, že v celom Reykjavíku jednoducho došlo pivo.

Domov
Zdieľať
Diskusia