Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vzniklo v spolupráci s ASFK
16. októbra 2018, 13:38
Čas čítania 0:00
Luke the Bearded Duke

Tiesňové volanie je po Locke s Tomom Hardym ďalším minimalistickým a mrazivým filmom

FILMY A SERIÁLY THE GUILTY
Uložiť Uložené

Do kín prichádza nervydrásajúca kriminálna snímka.

O dánskom thrilleri sme vám priniesli našu skorú a nadšenú recenziu z filmového festivalu. Nastal október a Tiesňové volanie si našlo cestu do širšej distribúcie v slovenských kinách.

Snímka rozpráva príbeh bývalého policajta, Asgera Holma, ktorý pracuje na tiesňovej linke. Jeho stereotypná služba sa však mení na súboj s časom po tom, čo obdrží telefonát od unesenej Iben.

Hovor je však predčasne ukončený a Asger sa púšťa do pátrania po ohrozenej žene a jej únoscovi. Obklopený štyrmi stenami a s telefónom ako jediným nástrojom, Asger odkrýva zločin väčší než mohol na začiatku čo i len tušiť.

Tiesňové volanie je po Locke s Tomom Hardym ďalším minimalistickým a mrazivým filmom
Zdroj: Magnolia Pictures

Tiesňové volanie je vydareným filmovým debutom nádejného dánského režiséra Gustava Möllera, ktorý bol ocenený Cenou divákov za najlepší zahraničný film na festivale Sundance. Snímka sa hrá s predstavivosťou diváka a dokáže vyvolať obrovské napätie. Režisér bol inšpirovaný skutočným tiesňovým hovorom od unesenej ženy, na ktorý náhodne natrafil.

V hlavnej úlohe bývalého policajta sa predviedol talentovaný Jakob Cedergren a vo vedľajších rolách mu sekundovali Jessica Dinnage, Johan Olsen a Omar Shargawi. Tiesňové volanie začína svoje pôsobenie v slovenských kinách 18. októbra (října) 2018 v rámci Projektu 100 Asociácie slovenských filmových klubov.


Domov
Zdieľať
Diskusia