Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2018, 17:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pri Piešťanoch ordinoval 10 rokov muž, ktorý sa za zubára len vydával. Pacienti ho milovali vďaka nízkym cenám

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Klasický príbeh zo slovenského vidieka, pretože v našej krajine sú možnosti neobmedzené.

Na prvý pohľad by bežný človek nenašiel markantný rozdiel medzi zubárom a zubným technikom. Návšteva zubnej ambulancie sa dokáže v dnešnej dobe veľmi rýchlo predražiť, a tak si ľudia často vyberajú zubára na základe ceny a nie odbornosti či skúseností.

Rovnaký scenár sa posledných 10 rokov odohrával v obci Veselé pri Piešťanoch, kde pacienti veselo navštevovali falošného zubára, ktorý si vybavil celú ambulanciu profesionálnou technikou a bez problémov objednával a ošetroval ľudí. Pacientov lákal na občas až o polovicu nižšie ceny v porovnaní s bežnými zubármi, čo spôsobilo, že miestni dedinčania naňho nedali dopustiť.

Aj keď mohol mať zubný technik bohaté skúsenosti s ošetrovaním zubov, nezískal požadované vzdelávanie a rovnako mu Trnavský samosprávny kraj neudelil licenciu na prevádzkovanie ambulancie lekára. Momentálne ho kontrolóri odhalili a nielenže sa s ním začne správne konanie, ale kraj na muža podal aj trestné oznámenie.

Doplatil na to, že ako nekvalifikovaný lekár mohol pacientom spôsobiť ublíženie na zdraví, čím sa už bude zaoberať súd. Samozvaný zubár dokonca môže dostať pokutu vo výške viac ako 33-tisíc eur. Miestni obyvatelia však zostali smutní, pretože sa skončilo obdobie nízkych cien za návštevu zubára. Na svojho zubného technika prezlečeného za zubára nedali dopustiť.

Celú reportáž nájdeš na stránke televízie Markíza.

Pri Piešťanoch ordinoval 10 rokov muž, ktorý sa za zubára len vydával. Pacienti ho milovali vďaka nízkym cenám
Zdroj: TV Markíza

Domov
Zdieľať
Diskusia