Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2018, 13:51
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Nové G 63 neuniklo pozornosti Brabusu. Výsledok vyráža dych výkonom aj šírkou

TECH BRABUS TRIEDA G
Uložiť Uložené

Najnovšia úprava z dielne nemeckého Brabusu.

Bolo len otázkou času, kedy si dobre známe tuningové štúdio zoberie do parády nové G-čko a svetu ukáže jeho ešte brutálnejšiu podobu. Stalo sa tak pri príležitosti autosalónu v Paríži, kde okrem iných dychberúcích záležitostí Brabus predstavil upravený Mercedes-AMG G63. Aby sme však boli presní, model 700 Widestar si svoju premiéru odkrútil už na prestížnej Yacht Show v Monaku.

Gro úprav, pochopiteľne, zastrešuje vyladený 4-litrový osemvalec, ktorému chrbát kryjú dve turbodúchadlá. Tie prešli rozsiahlou modifikáciou, inak tomu však nie je ani v prípade vstrekovania, sania či výfukového potrubia. Vyše 2,5-tonový kolos tak v rámci verzie 700 Widestar (B40-700) disponuje výkonom až 515 kW / 700 koní a krútiacim momentom úctyhodných 950 Nm. Maximálna rýchlosť je síce obmedzená "len" na 240 km/h, akcelerácia na stovku za 4,3 sekundy však bude určite vyrážať dych.

Nové G 63 neuniklo pozornosti Brabusu. Výsledok vyráža dych výkonom aj šírkou
Zdroj: www.brabus.com

Vskutku pozoruhodný údaj so sebou prináša exteriérový bodykit. Vďaka použitiu väčších, až 23" diskov, a teda aj širšieho rozchodu a blatníkov, celková dĺžka vozidla narástla o ďalších 10 centimetrov. Pripomeňme, že nové G-čko je už v štandardnej verzii o citeľných 112 milimetrov širšie (1 931 mm) než predchodca, v tomto prípade tak bude šírka vozidla nepochybne majiteľom pri parkovaní spôsobovať slušné vrásky.

Odporúčané
Toto je jeden z najbrutálnejších výtvorov od Brabusu. Má 900 koní, stovku dá za 2,5 sekundy a stojí 550-tisíc € Toto je jeden z najbrutálnejších výtvorov od Brabusu. Má 900 koní, stovku dá za 2,5 sekundy a stojí 550-tisíc € 12. júla 2023, 9:00

Ako je zvykom, ako exteriér tak i interiér zdobia viaceré dodatočné nadstavce či plakety. Spomínané 23" kolesá sú obuté do pneumatík o rozmeroch 305/35 R23, na streche si miesto našli prídavné 12-diódové LED-kové panely. Tešíť sa následne môžeme na ešte prenikavejší zvukový doprovod, zákazníci si pritom budú môcť vybrať aj pomerné obľúbené logo s dvojitým B-čkom, ktoré nahradzuje hviezdu v znaku. Cenové relácie zatiaľ zverejnené neboli, predpokladajme, že budú veľmi podobné, ako tomu bolo u predchodcu. Pripraviť si tak treba približne 300-tisíc €.

Domov
Zdieľať
Diskusia