Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2018, 10:56
Čas čítania 0:00
Sona O.

Slovenský triatlonista sa vzdal medaily, aby zachránil život

ŠPORT SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Michal Buček sa na medzinárodných pretekoch v Číne zachoval naozaj hrdinsky. Zachránil topiaceho sa plavca.

V severočínskom meste  Tchien-ťine sa odohrávajú medzinárodné preteky v triatlone. O medailu na 150 metrov v Žltom mori zabojoval aj Slovák Michal Buček. Nak oniec však miesto víťazstva bojoval o život. 

Asi 50 metrov od brehu zbadal nehybné telo topiaceho sa človeka. Miesto toho, aby pokračoval v súťaži, zachoval sa hrdinsky a topiacemu sa okamžite rozhodol pomôcť. 

Slovenský triatlonista sa vzdal medaily, aby zachránil život
Zdroj: TASR

„Zakričal som na posádku jedného z motorových člnov, ktoré nás sprevádzali, a nehybné telo sme vytiahli na palubu,“ povedal pre agentúru SITA Buček. „Tam sa už začalo s jeho oživovaním. Ja som potom skočil do vody a pokračoval v pretekoch. Stále som však mal pred očami jeho popolavú tvár.“

Pre muža, ktorému Slovák zachránil život, sa všetko skončilo dobre a v nemocnici sa prebral. Buček síce preteky nevyhral, no umiestnil sa na slušnom štvrtom mieste. Michal tvrdí, že jeho osobným víťazstvom v tejto disciplíne je záchrana života. 

Domov
Zdieľať
Diskusia