Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2018, 14:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Rodičia ho predali do cirkusu, svet vnímal z pohľadu 4-ročného dieťaťa a napriek sláve neskôr umieral chudobný

ZAUJÍMAVOSTI FREAK SHOW
Uložiť Uložené

Trpký osud však Schlitzie prijímal s úsmevom.

Meno Schlitzie vám pravdepodobne samo o sebe nič nepovie. Už z náhľadu článku ale viete, že ide o osobu s netradičným fyzickým zjavom.

Túto nízku, vždy dobre naladenú bytosť ste mohli v posledných rokoch určite zazrieť aj na sociálnych sieťach ako meme obrázok.

Schlitzie Surtees bol kvôli svojmu upravenému zjavu častokrát považovaný za ženu.

Dozadu uviazaný cop a dlhé šaty mohli jednoducho ľudí mýliť. V skutočnosti ale išlo u muža, ktorého predpokladaného meno bolo Simon Metz.

Rodičia ho predali do cirkusu, svet vnímal z pohľadu 4-ročného dieťaťa a napriek sláve neskôr umieral chudobný
Zdroj: MGM

Cesta do cirkusu

Svojim rodičom sa mal podla záznamov narodiť 10. septembra 1901 (presný rok a dátum je ale neistý). Niektoré zdroje uvádzajú ako jeho miesto narodenia Bronx (New York), no iné Santa Fe (Nové Mexiko).

Dôvod, prečo ho rodičia krátko po narodení opustili a predali do cirkusu, je oficiálne neznámy,  ale za pravdepodobnú a všeobecne uznávanú príčinu sa považuje práve Schlitzieho výrazná fyzická odlišnosť. 

Skutočná identita jeho údajne veľmi bohatých rodičov je síce neznáma, ale povráva sa, že sa im mala okrem Schlitzieho narodiť aj dcéra menom Athelia, ktorú z rovnakého dôvodu taktiež predali.

Domov
Zdieľať
Diskusia