Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2018, 13:31
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Serena Williams nazvala rozhodcu klamárom a obvinila ho zo sexizmu. Potom prehrala finále US Open

ŠPORT
Uložiť Uložené

Serena sa za nepriaznivého stavu v dôležitom zápase opustila. Odniesol si to rozhodca.

Prestížny tenisový turnaj US Open sa dostal až do svojho finále, v ktorom sa proti sebe postavili dve hráčky, ktoré spája podobný herný štýl. Serena Williams mala príležitosť získať 24. grandslamový titul a vyrovnať sa tak Margaret Courtovej, súperka Naomi Osaková sa zasa dostala do situácie, kedy mohla poraziť svoj veľký športový vzor.

Od začiatku sme sledovali v prvom rade veľmi kvalitný tenis a aj keď bola favoritkou o generáciu staršia Serena, viac sa darilo Naomi, ktorá nakoniec vyhrala prvý set. V tom druhom sa o trochu viac darilo svetovej 26-tke, no bolo na nej vidieť frustráciu, ktorá vyplývala z prehry v predošlom sete. 

Po piatich gemoch nahnevanosť vyústila v hádku, resp. skôr dramatické vystúpenie 36-ročnej Williamsovej. Iniciátorom bol rozhodca, ktorý ju upozornil, že počas grandslamových turnajov je zakázané odovzdávanie pokynov od trénerov (coaching). Tenistka po ňom začala kričať, že nikdy nepodvádza a radšej by prehrala.

Následne ju ešte poprosil, aby nehádzala ratekou a vtedy jej uz skutočne praskli nervy. Rozhodcu nazvala klamárom a obvinila ho zo sexizmu. Pripomenula mu, že má dcéru a že jej dlží ospravedlnenie za to, že ju obvinil z podvádzania. Chcela, aby povedal, že ho to mrzí a dodala, že kým bude nažive, nikdy už nebude rozhodovať v zápase, kde ona nastúpi. 

Američanka si ešte následne vyžiadala aj prítomnosť hlavného rozhodcu, ktorému sa sťažovala na toho empajrového. Vraj ju chce trestať len preto, že je žena a v mužských turnajoch sa robia oveľa horšie veci. Celá táto dráma dopadla presne tak, ako by ste predpokladali. Serena zápas nedokázala pod týmto tlakom dotiahnuť do víťazného konca a na dorovnanie rekordu si ešte bude musieť počkať.

Serena Williams nazvala rozhodcu klamárom a obvinila ho zo sexizmu. Potom prehrala finále US Open
Zdroj: TASR

Len pre zaujímavosť, španielsky rozhodca mal skutočne pravdu, čo po zápase priznal aj samotný tréner. Publikum na kurte sa aj napriek tomu postavilo na stranu tenistky a na rozhodcu bučalo. 

Naomi si teda síce veľmi cenné prvenstvo na prestížnom turaji neužila, no podľa vlastných slov je veľmi rada, že si mohla so Serenou zahrať, keďže bola vždy jej vzorom. Na záver ešte Američanka vyzdvihla kvalitný výkon súperky a divákov poprosila, aby sa na organizačný tím nehnevali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia