Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2018, 12:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Fínsky obchod dovolil zákazníkom prespať vo svojej klimatizovanej prevádzke, aby ušli pred pekelnými horúčavami

ZAUJÍMAVOSTI FÍNSKO
Uložiť Uložené

Vo Fínsku nie sú ľudia vonkoncom zvyknutí na extrémne teploty.

Na severe Európy nepatria extrémne vysoké teploty medzi bežné letné záležitosti. Fíni majú svoje príbytky prispôsobené aj teplotám hlboko pod nulou, lenže s horúčavami nemajú dostatok skúseností. Väčšina domov nemá k dispozícii klimatizáciu, a tak si musia Fíni pomáhať ventilátormi ako my, alebo rovno oslovia jeden z miestnych supermarketov.

Pri návšteve K-Supermarketu v Helsinkách si množstvo ľudí uťahovalo zo zamestnancov, či by nebol dobrý nápad vyhradiť jednu noc na spoločný spánok v príjemných klimatizovaných priestoroch. Nápad, ktorý vznikol ako nevinný žartík, si vedenie prevádzky zobralo k srdcu a uplynulú sobotu umožnilo 100 zákazníkom priniesť si vlastné matrace, karimatky či spacáky a vychutnať si chladnú noc v supermarkete.

Aby toho nebolo málo, ľudia mali možnosť občerstviť sa chutnou večerou aj raňajkami, takže po marketingovej stránke vyhral K-Supermarket pomyselný jackpot. Ľudia veselo pripravovali svoje provizórne postele a vyberali si najlepšie miesta pri chladených jogurtoch či mrazenom mäsa, aby mohli zaspať a zrelaxovať tak, ako by to doma nezvládli.

Odporúčané
Nikola nechala prácu hovorkyne a odišla do Fínska robiť barmanku: Na ulici ma obiehajú ľudia na lyžiach, Fíni vás vôbec neriešia Nikola nechala prácu hovorkyne a odišla do Fínska robiť barmanku: Na ulici ma obiehajú ľudia na lyžiach, Fíni vás vôbec neriešia 12. februára 2024, 12:30

Kiežby sa inšpirovali aj slovenské supermarkety, pretože teploty na Slovensku neustále prekračujú hranicu 30 alebo aj 33 stupňov a všetci sa pomaly roztápame.

Domov
Zdieľať
Diskusia