Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2018, 10:59
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Nacisti chcú preniknúť do alternatívnej reality a odboj sa chystá na finálny stret. 3. séria The Man in the High Castle bude strhujúca

FILMY A SERIÁLY THE MAN IN THE HIGH CASTLE
Uložiť Uložené

3. séria skvelého dystopického seriálu sa nám konečne predstavuje v prvej ukážke. Zdá sa, že sa máme na čo tešiť!

Dystopický seriál The Man in the High Castle vychádzajúci z románu Philipa K. Dicka si tento rok odbije už svoju 3. sériu. Prvá sa stretla s chválou kritikov aj divákov, druhá síce podľa zahraničných kritikov trochu zakopla, avšak podľa nás sa stále pokračovalo vo vysoko nastavenej úrovni.

Sme preto zvedaví, čo si pre nás tvorcovia pripravia do budúcna. Náznaky toho, čo nás čaká, môžeme vidieť aj v nasledujúcom teaseri, ktorý sa objavil pri príležitosti San Diego Comic-Conu.

Ako fanúšikovia vedia, seriál sa odohráva v alternatívnej realite, kde sa nacistickému Nemecku a jeho spojencom podarilo vyhrať druhú svetovú vojnu. V 60. rokoch je už dávno podrobená aj Amerika, ktorá je rozdelená na Veľkú nacistickú ríšu, Japonské pacifické štáty a Neutrálnu zónu.

Medzi mocnosťami Japonska a nacistickou časťou Ameriky vzniká studená vojna, ktorá sa môže zvrhnúť v jadrovú katastrofu. Zároveň medzi účastníkmi odboja kolujú filmy od človeka s prezývkou Muž z vysokého zámku, ktoré zobrazujú viacero odlišných realít, vrátane tej, kde nacisti utrpeli porážku.

Odporúčané
Ako by vyzerali USA, keby nacisti a Japonci vyhrali druhú svetovú vojnu? The Man in the High Castle ukazuje alternatívnu minulosť Ako by vyzerali USA, keby nacisti a Japonci vyhrali druhú svetovú vojnu? The Man in the High Castle ukazuje alternatívnu minulosť 9. júla 2021, 11:20

Ako sme sa dozvedeli v predchádzajúcich sériách, medzi týmito realitami je za istých okolností možné cestovať. A zdá sa, že túto informáciu získajú aj popredné nacistické špičky. Juliana Crane (Alexa Davalos) sa medzitým snaží zburcovať odboj na otvorený konflikt proti nacistickej mašinérii.

Trailer láka na akčnejšiu sériu, čo ale nemusí byť vôbec na škodu. Ukážka sľubuje strhujúci a dynamický príbeh, ktorý sa nám pekne rozvíja a zdá sa, že tentokrát pôjde naozaj do tuhého.

Zatiaľ sa totiž nezdá, že by mala latka kvality predchádzajúcich sérií podliezť. Mimochodom, tvorcovia nelenili a ešte pred premiérou nových častí oznámili, že sa dočkáme aj 4. série! 

Aj v 3. sérii uvidíme v hlavných úlohách spomínanú Alexu Davalos a okrem nej aj Ruperta Evansa, Lukea Kleintanka, Rufusa Sewella, Joela de la Fuenteho, DJ Quallsa a Caryho-Hiroyuki Tagawaea. Nové epizódy k nám dorazia 5. októbra (říjen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia