Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2018, 8:24
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Teroristi napojení na Al-Káidu zakázali plastové tašky. Snažia sa chrániť ľudí a zvieratá aj napriek tomu, že zabíjajú nevinných

ZAUJÍMAVOSTI TERORIZMUS
Uložiť Uložené

Teroristická organizácia sa rozhodla bojovať proti plastovému zlu a spolu s ním zakázala aj ťažbu vzácnych stromov.

Bohužiaľ, aj v modernom svete sa konflikty stále riešia zabíjaním. O rôzne časti sveta sa "starajú" rôzne revolucionárske organizácie, ktoré niekedy prerastajú až do terorizmu. Ako príklad môžeme uviesť práve organizáciu Al-Shabaab, ktorá má pod palcom východnú Afriku, predovšetkým Somálsko. Tá okrem iného spolupracuje s Al-Káidou na ich pláne ustáliť islam vo všetkých tradične islamských krajinách. 

Al-Shabaab v preklade znamená mladí a akokoľvek paradoxné to je, očividne im na srdci leží aj dobro našej planéty. Teroristická organizácia len túto nedeľu zabila štyroch nevinných ľudí a ďalších sedem zranila, ich vodca Muhammad Abu Abdaláh však v ich rádiu Andalus vyhlásil, že ochraňovať treba ľudí aj zvieratá (predovšetkým dobytok) a medzi niektoré z hrozieb patria plastové tašky. Aké iné riešenie je lepšie, než ich zakázať. V tom istom vyhlásení navyše oznámil aj zákaz ťažby vzácnych druhov stromov.

Zatiaľ nie je jasné, ako sa na zákaz bude dozerať či aké budú tresty, pretože teroristi v krajine nemajú žiadnu zákonodarnú, výkonnú či súdnu moc a technicky ide len o rebelov a povstalcov. Podľa expertov však gesto naznačuje, že sa teroristi neboja vyhlasovať vlastné pravidlá. Toto jedno však má blahodárny vplyv na ľudí, zvieratá a prírodu, ostáva tak len sledovať, ako sa zachová somálska vláda.

Teroristi napojení na Al-Káidu zakázali plastové tašky. Snažia sa chrániť ľudí a zvieratá aj napriek tomu, že zabíjajú nevinných
Zdroj: amisom
Domov
Zdieľať
Diskusia