Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2018, 20:24
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Warner Bros. si ohľadom DC univerza sype popol na hlavu. Ak chceme byť úspešní, musíme točiť lepšie filmy, vyhlásili

FILMY A SERIÁLY DC DC KOMIKSOVKY
Uložiť Uložené

Predstavitelia štúdia zároveň veria, že ich univerzum konečne naštartuje práve James Wan s Aquamanom a David F. Sandberg so Shazamom.

Iste, môžete to zapierať donekonečna, ale fakty aj tak nepustia: DCEU na tom nie je práve najlepšie. Nemusíme ani porovnávať s Marvelom, aby sme videli, že DC univerzum sa jednoducho príliš nedarí nakopnúť.

Môžete argumentovať, že Batman v Superman je nedocenené geniálne dielo, ale aj tak ostáva smutnou pravdou, že film Zacka Snydera otrávil nielen kritikov, ale aj mnohých fanúšikov a finančne tiež nenaplnil očakávania.

Anti-hrdinská tímovka Suicide Squad tiež nedopadla po stránke kvality práve slávne, Wonder Woman síce najmä v Amerike hviezdila, ale tímovka Justice League všetky nádeje zase zadupala do zeme a finančne doslova vybuchla.

Warner Bros. si ohľadom DC univerza sype popol na hlavu. Ak chceme byť úspešní, musíme točiť lepšie filmy, vyhlásili
Zdroj: Warner Bros.

Ale nemyslite si, že si tu len tak naprázdno vylievame žlč. Tento problém si uvedomujú aj najvyššie postavení ľudia vo Warner Bros. Jeden z nich, Toby Emmerich, sa vyjadril, že ich cieľom skrátka musí byť, aby boli DC filmy stále lepšie.

„Dobré filmy skrátka fungujú samé o sebe. Raz niekto povedal, že najlepšia stratégia vo filmovom biznise je kvalita,“ vyhlásil Emmerich. „A myslím, že vo svete Rotten Tomatoes a sociálnych médií bolo dokázané, že kvalitné a dobré filmy, hlavne superhrdinského žánru, aj dobre zarábajú. Nemôžete si to najlepšie nechávať na neskôr.“

Treba dodať, že už tento rok dorazí do kín Aquaman od Jamesa Wana a štúdio tomuto projektu očividne verí. S Wanom koniec-koncov spolupracovalo aj na jeho Conjuring sérii.

Máme tu tiež aj Shazama, ktorý dorazí v apríli budúceho roka. Práve tieto dva tituly by mohli s konečnou platnosťou DCEU poriadne naštartovať a posunúť správnym smerom.

Emmerich dodal, že kvalitné snímky sú jediným cieľom, ako dosiahnuť úspech. „Myslím tiež, že sa nachádzame v zaujímavom momente a vo svete určité typy filmov fungujú lepšie ako tie ostatné. A myslím si, že Aquaman zosynchronizuje ducha dnešnej globálnej doby a bude dobre reflektovať súčasnosť.“

Warner Bros. si ohľadom DC univerza sype popol na hlavu. Ak chceme byť úspešní, musíme točiť lepšie filmy, vyhlásili
Zdroj: Warner Bros.

Je rozhodne dobré, že vo Warner Bros. nestratili zmysel pre sebareflexiu a je im jasné, že nastavený trend proste nie je udržateľný. Úspech Wonder Woman je síce sám o sebe vítanou živou vodou, ale celé univerzum nespasí. Zdá sa však, že práve James Wan by mohol byť jeho záchrancom.

Verí mu štúdio, fanúšikovia a veríme mu aj my. Do našich kín Aquaman dorazí 21. decembra (prosinec) 2018 a potrebuje byť výhrou. Dúfajme, že Warnerovcom sa podarí nadviazať na úspech Wonder Woman. Bola by predsa len škoda, keby sa celé univerzum napokon rozsypalo. Potenciál má totiž veľký.

Pokiaľ by sa tvorcom skutočne podarilo vytvoriť plnohodnotnú a sebavedomú alternatívu Marvelu, úspech sa dostaví a fanúšikovia im veľmi radi odpustia neisté začiatky. Tak im držme palce.

Anketa:
Ako ste spokojní s doterajšou kvalitou DC univerza?
Skvelé, nemám výhrady.
Niektoré filmy sa mi páčia, ale celkovo skôr priemer.
Je to bieda, vôbec ma to neoslovuje.
Skvelé, nemám výhrady.
10 %
66 Hlasov
Niektoré filmy sa mi páčia, ale celkovo skôr priemer.
61 %
419 Hlasov
Je to bieda, vôbec ma to neoslovuje.
29 %
197 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia