Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2018, 16:41
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Svojím iPhonom budeš pravdepodobne čoskoro môcť odomknúť auto či dom. Špekuluje sa o zásadnej rekonštrukcii NFC čipu

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Podľa všetkého sa onedlho Apple zariadenia dočkajú revolučných zmien.

Ako oznamuje The Information, Apple by čoskoro mohlo oznámiť zásadnú rekonštrukciu svojho čipu NFC, ktorý umožní používateľom napríklad otvárať dvere svojho domu či auta jednoduchým pohybom prstu po telefóne. Skratka NFC je vlastne v preklade "komunikácia na krátke vzdialenosti."

Jednoducho povedané, ide o prenos údajov podobný technológii Bluetooth alebo staršiemu štandardu infračerveného prenosu, kde jedno zariadenie uchované informácie ponúka inému pomocou bezdrôtového prenosu. NFC je súčasťou všetkých iPhonov od šestky a vyššie a umožňuje bezkontaktnú výmenu informácií.

Tú momentálne využíva napríklad služba Apple Pay na platenie v reštauráciách, kaviarniach či obchodoch tým, že priložíš zariadenie ku podporovanej čítačke kreditných kariet. Apple chce ale rozširovať svoje možnosti tak, aby telefón dokázal komunikovať s inteligentnými zámkami, bezpečnostnými systémami v príbytkoch a vozidlách či dokonca umožnil platenie cestovných lístkov.

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

Očakávaná zmena NFC čipu by mala byť ohásena behom budúceho mesiaca počas konferencie Worldwide Developers Conference, ktorá má začať konkrétne 4. júna.

Domov
Zdieľať
Diskusia