Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2018, 16:54
Čas čítania 0:00
Adam Lukáč

Tesla vo videu ukazuje, ako sa Model X nedá prevrátiť na strechu. Ide vraj o najbezpečnejšie SUV

TECH ELEKTROMOBILY ELON MUSK
Uložiť Uložené

Tesla predviedla superschopnosť Modelu X nedostať sa na strechu a Model 3 zasa výborne zvláda čelnú zrážku. Bezpečnosť je pre nich prvoradá.

Výrobcovia sa snažia svojich zákazníkov čo najefektívnejšie ochrániť pred zrážkou pomocou bezpečnostných systémov. Ak však ku zrážke dôjde, auto sa predsa nemôže len tak roztrieštiť a musí byť vyrobené z kvalitných  materiálov, aby ochránilo posádku. 

Tesla robí pred oficiálnymi testami aj svoje vlastné. V uverejnenom videu môžeš vidieť Model X v neľútostnej skúške o pokus prevrátiť elektromobil. Aj keď sa na poslednom zábere zdá, že už skončí na streche, aj tak sa vráti späť na kolesá. Ako je to možné? Z logického hľadiska za to môže robustná batéria s poriadnym ťažiskom. O všetko ostatné sa už postará gravitácia. Okrem interného testovania sa Model X samozrejme podrobil aj oficiálnym crash testom národnou firmou pre bezpečnosť na cestách (NHTSA) a z každej hodnotených kategórií získal plný počet bodov.

NHTSA dávajú percentuálnu šancu na prevrátenie elektrického SUV len 9,30%, čo je zatiaľ najmenšia hodnota. Tesla je v bezpečnosti jednotka a v testovaní elektrického sedana Model S dosiahla tiež výborné výsledky. Model 3 sa rovnako dočkal oficiálnych skúšok v oblasti prevencie pred čelnou zrážkou. Ako inak, najmenší elektromobil dosiahol hodnotenie "Superior"

Domov
Zdieľať
Diskusia