Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2018, 17:51
Čas čítania 0:00
Adam Lukáč

YouTube čoskoro prinesie novú streamovaciu službu. Má sa Spotify čoho obávať?

TECH HUDBA YOUTUBE
Uložiť Uložené

Každý počúvame hudbu cez svoj smartfón a používame streamovacie aplikácie ako napríklad Spotify. YouTube prichádza na trh s podobným konceptom, avšak vylepšeným o umelú inteligenciu.

YouTube určite poznáš. Nájdeš tam nespočetné množstvo videí, ale hlavne tie hudobné. Pokiaľ však chceš počúvať hudbu z aplikácie na svojom smartfóne, nastane jeden problém. Nemôžeš zamknúť obrazovku alebo prejsť na inú aplikáciu, inak sa prehrávanie zastaví.

Problém má riešiť nová streamovacia služba YouTube Music. Aplikácia ponúkne automaticky vytvorené zoznamy skladieb podľa tvojej histórie a samozrejme si ich môžeš aj personalizovať. Čo by to bolo za aplikáciu od Google, keby v nej nebola zahrnutá aj umelá inteligencia. Vďaka nej ti bude aplikácia navrhovať hudbu v súvislosti s tvojou aktivitou. Nejakým spôsobom sa dopátra k tomu či cestuješ, cvičíš alebo študuješ.

YouTube čoskoro prinesie novú streamovaciu službu. Má sa Spotify čoho obávať?
Zdroj: YouTube Blog

Na výber budeš mať medzi platenou verziou a tiež neplatenou. Ak chceš počúvať zadarmo, budeš musieť strpieť reklamy. Kľudne si môžeš priplatiť YouTube Music Premium za 9,99 dolára, čo je o niečo viac, ako zaplatíš u konkurencie Spotify alebo Apple Music. 

Novinka je, bohužiaľ, dostupná len v Spojených štátoch, Austrálii, na Novom Zélande, v Mexiku a Južnej Kórei. Podľa USA Today by mala služba YouTube Music nahradiť Google Play Music. Ak chceš ako prvý vedieť, kedy aplikácia dorazí aj na Slovensko, prihlás sa na ich stránke. Tak skoro to však nebude.

Domov
Zdieľať
Diskusia