Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2018, 10:51
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Americká ikona pritvrdzuje dizajnom i technikou. Nové Camaro dostalo až 10-stupňový automat

TECH
Uložiť Uložené

Legendárne pokračovanie novodobého pony caru prešlo faceliftom.

Jedna z najväčších ikon amerického automobilového priemyslu práve prešla rozsiahlou modernizáciou, a to ako dizajnu, tak i techniky. Camaro s poradovým číslom 6 tak po troch rokoch pôsobenia obdržalo facelift, ktorým Chevrolet reaguje na vynoveného konkurenta, teda nedávno zdokonalený Ford Mustang.

Najväčšie dizajnové zmeny evidujeme v predných partiách, kde sa po novom maska citeľne zväčšila vďaka čiernemu lakovaniu horizontálnej lište. Svetlomety dostali ešte prísnejšiu grafiku a LED-kovú technológiu, zatiaľ čo nárazník nabral na členitosti. Z profilu sa nič nemení, naopak, v zadnej časti okrem nového nárazníka padnú do očí inak tvarované ledkové svetlomety. Faceliftom pritom prešlo ako kupé, tak i kabriolet a väčšina motorických verzií. 

Americká ikona pritvrdzuje dizajnom i technikou. Nové Camaro dostalo až 10-stupňový automat
Zdroj: media.chevrolet.com

Interiér získal modernejší infotainment, cúvacia kamera zobrazuje náhľad do vnútorného spätného zrkadla, zatiaľ čo budíky by mali prejsť z analógového do digitálneho zobrazenia. Žial, zábery interiéru zatiaľ zverejnené neboli. Zásadnou novinkou je príchod až 10-stupňovej automatickej prevodovky s pádlami pod volantom. Základným agregátom je pritom benzínový štvorvalec 2.0 DOHC s výkonom 205 kW / 275 koní. Ďalej nasleduje vidlicový 3,6-litrový šesťvalec s výkonom 250 kW / 340 koní. K osemvalcovým vyhotovenia zatiaľ neboli uverejnené žiadne správy.

Domov
Zdieľať
Diskusia