Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2018, 14:51
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Alfa Romeo chystá športiak s technológiou z F1-ky. Vyše 640 koní zaručí technika od Ferrari

TECH
Uložiť Uložené

Ďalší exemplár s črevami z monopostov F1.

Automobilka Alfa Romeo posledné roky pristúpila na novú vlnu, ktorej výsledkom bol príchod modelu Giulia a Stelvio. Sedan nižšej strednej triedy patrí odjakživa k dôležitým modelom značky, zatiaľ čo prítomnosť nového SUV bola nevyhnutnosťou v zmysle súčasných trendov. Taliani opäť vsadili hlavne na emócie či techniku príbuznú sesterskému Ferrari, čo ocenia najmä zákazníci zamierení na špičkové vrcholné modely nesúce skratku QV.

To, ako sa Alfe darí predávať modely, do ktorých vsadila prakticky všetko, nie je úplne jasné, nakoľko zatiaľ čo jedna skupina hovorí o úspechoch, druhá informuje o podpriemerných číslach. Tak či onak, najnovšie sa na povrch vyplavila informácia o tom, že značka sa chystá ešte viac pritvrdiť, čo by malo vyústiť v príchod rýdzo športového modelu.

Vyzerá to tak, že vo veci je pravdepodobne kupé odvodené od Giulie, pod jej kapotou sa má pritom dokonca skrývať hybridná technológia zo sveta F1.

Alfa Romeo chystá športiak s technológiou z F1-ky. Vyše 640 koní zaručí technika od Ferrari
Zdroj: www.autocar.co.uk

Reč je o systéme rekuperácie kinetickej energie ERS, čiže technológii,, ktorá umožní zvýšenie výkonu a zároveň zníženie spotreby. Údajne tento systém nájdeme ako v civilnejšom vyhotovení s benzínovým dvojlitrom, tak i vo vrcholnom QV-čku. Jeho základom bude samozrejme 2.9-litrový šesťvalec, ktorý za pomoci ERS poskytne vraj až 471 kW / 641 koní.

Nové kladivo na modeloch ako M4 či C 63 tak ponesie technológiu z monopostov Ferrari, otázkou je, kedy sa tak stane (portál autocar.co.uk hovorí o konci roka) a aké meno napokon novinka dostane. Hovorí sa totiž o názve Spirit, do úvahy ale v neposlednom rade pripadá aj legendárne označenie GTV. Nechajme sa prekvapiť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia