Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2018, 13:03
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Fortnite na iOS si už môže zahrať každý. Hráči s Androidom si však budú musieť počkať ešte pár mesiacov

TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

Stačí vbehnúť do App Store a Fortnite si zadarmo stiahnuť.

Fortnite na mobilné zariadenia zaútočilo ešte počas minulého mesiaca, no vývojári EPIC Games sa zamerali len na zariadenia so systémom iOS 11. Ani vlastníci zariadení od Apple však nemali stopercentne voľnú ruku, na to, aby sa mohli dostať do hry, potrebovali špeciálne kódy, ktoré vývojári zaslali len niektorým hráčom. Kódy sa medzi hráčmi rýchlo šírili, no hromada ľudí sa do mobilnej verzie jednoducho nedokázala dostať.

Vývojári Fortnite však konečne usúdili, že je čas sa týchto kódov zbaviť. Hra totiž vyšla z predčasného prístupu a jej plná verzia je teraz dostupná pre každého s najnovším iOS. Stačí tak otvoriť App Store a hru si zadarmo stiahnuť. Aplikácia bude stopercentne synchronizovaná s tvojím herným účtom na počítači či konzole. Hráči na mobiloch by v bežných zápasoch nemali naraziť na ľudí s počítačovou verziou, no v prípade priateľských zápasov je tento cross-play podporovaný.

Ak si však vlastníkom Android zariadenia, máme pre teba smutnú správu. Mobilná verzia sa na Google Play ešte nenachádza a podľa autorov hry ju tam ešte niekoľko mesiacov rozhodne neuvidíme, aj keď sa na nej usilovne pracuje. Zatiaľ si však na svojom smartfóne s Androidom môžeš zahrať podobne populárnu battle royale hru, PUBG.

Domov
Zdieľať
Diskusia