Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2018, 16:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mladý Slovák vyhral Counter-Strike turnaj a s tímom si odnášajú 200-tisíc eur. Styko to tvrdou prácou dotiahol až na vrchol

TECH
Uložiť Uložené

Martin do nemeckého tímu prestúpil len nedávno.

Hra Counter-Strike: Global Offensive je na trhu už dobrých zopár rokov. Jej popularita postupom času neklesá, ale naopak pomaličky stúpa a svedčia o tom aj jednotlivé turnaje, ktoré sa organizujú po celom svete. Ak si fanúšikom elektronického športu, potom si zrejme vedel o tom, že počas uplynulého víkendu si v maďarskej Budapešti zmerali sily viaceré tímy a snažili sa vyhrať prvú cenu vo výške úctyhodných 200-tisíc eur.

Celková čiastka určená pre CS:GO turnaj dosiahla až 500-tisíc, a tak si tím na druhom mieste odniesol 100-tisíc eur, tretí a štvrtý tím po 50-tisíc eur a piaty až ôsmy tím zase po 25-tisíc eur. Na turnaji V4 Future Sports Festival sa pritom nehralo iba Counter-Strike, ale aj hry ako FIFA či League of Legends.

Našťastie, prvé miesto si na turnaji vybojoval nemecký tím mousesports, v ktorého zostave nemohol chýbať ani Slovák Martin „Styko“ Styk. Martin nedávno prestúpil z tímu HellRaisers práve do Nemecka, kde sa v zostave stretol aj s českým kolegom Tomášom Šťastným, ktorého prezývka znie „oskar“.

Mousesports vo finále porazili svojich súperov z tímu Virtus.Pro, ktorý tvoria výlučne Poliaci, a v napínavom finále získali aj hlavnú cenu. Mladý hráč z Banskej Bystrice sa tak môže tešiť na svoj podiel z výhry 200-tisíc eur, aj keď do čiastky ešte treba zarátať aj rôzne poplatky.

Na piatom až šiestom mieste sa umiestnil slovenský tím eXtatus, v ktorom pôsobia aj dvaja Česi, a tak si tiež slušne zarobili. Martinovi každopádne gratulujeme a veríme, že jedného dňa bude úspešný aspoň tak ako jeho starší slovenský kolega Ladislav „GuardiaN“ Kovács, aj keď GuardiaN so svojím tímom FaZe Clan skončili v Budapešti až za mousesports.

Domov
Zdieľať
Diskusia