Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2018, 11:36
Čas čítania 0:00
Diana K

Žena, ktorej štýl je rozpoznateľný po celom svete. Frida Kahlo, jedna z najvýraznejších umelkýň v histórii, prvýkrát na výstave V&A

Uložiť Uložené

Nepatrila do šoubiznisu, no aj tak sa z nej stala silná osobnosť 20. storočia

Zmes mexických, európskych, no aj ženských a mužských prvkov. To všetko v jednej osobe. Áno, reč je o Fride Kahlo, žene, ktorá nepatrila do šoubiznisu, no aj tak sa z nej stala silná osobnosť 20. storočia, a to hneď vedľa krásnej Marilyn Monroe. Jej odlišnosť, ktorá presiahla hranice inšpirovala natoľko, že i mexická spisovateľka Susanna Martinez napísala o nej knihu s názvom Kahlovej štýl. To ale z ďaleka nie je všetko. Dokonca aj tvorkyňa bábik Barbie Ruth Handlerová bola jej štýlom nadšená až tak, že na jej počesť vytvorila Barbie bábiku, ktorú nazvala Fride Barbie. Táto barbie nesie v sebe posolstvo, ktoré hovorí o tom, že krása nie je len o dokonalosti, ale o prirodzenosti.

I keď čas letí, na Fridu sa stále nezabudlo. Celá kolekcia jar/leto 2018 módneho návrhára Rolanda Moureta je inšpirovaná práve exotickým štýlom a osobnosťou tejto ženy. Mimochodom, túto kolekciu môžete vidieť aj na výstave V&A v Londýne, čo je obrovská pocta, pretože je to miesto, kde môžete zažiť skutočnú módu a nie každý návrhár sa sem dostane.

Jeden z dôvodov, prečo si aj tento módny návrhár vybral spomedzi toľkých žien práve Fridu je, že len ona odhaľuje v sebe tradičné zobrazenie ženy, s ktorým sa nestretávame tak často. Frida neukazovala svoje telo len tak, zobrazovala len siluety, čo zdôraznilo osobnosť pravej dámy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia