Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2018, 11:16
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Festival Hory a mesto potvrdil kvalitu slovenských dokumentov. Ocenenia si odnieslo 5 režisérov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ďalší veľký úspech pre slovenskú kinematografiu.

Slovenský film opäť dokázal bodovať. Na medzinárodnom filmovom festivale Hory a mesto odborná porota ocenila z 13 domácich snímok hneď 5. Víťazmi sa stali Erik Baláž, Pavol Barabáš, Rastislav Hatiar, Matúš Lašan a Branislav Molnár.

Erik Baláž bodoval dokumentom Živá rieka, Branislava Molnára ocenili za dielo Žijem Dunajom, Pavol Barabáš si odniesol cenu za Vábenie výšok, Matúš Lašan získal cenu za príspevok 30 dní hrdinom a čestné uznanie si odniesol aj Rastislav Hatiar za dokument Teória šťastia podľa Rybanského. 

Opäť sa teda potvrdzuje, že slovenský dokumentárny film je naozaj vo výbornej kondícii. Hlavnú cenu Grand Prix získal titul Bena Knighta s názvom Posledný zberač medu, ktorý si odniesol ocenenie aj z kanadského Vancouveru.

Festival ponúkol celkovo takmer 50 súťažných filmov, ale aj prezentácie hostí z rôznych krajín a bohatý sprievodný program.

Domov
Zdieľať
Diskusia