Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2018, 17:06
Čas čítania 0:00
Jana S.

Menej je niekedy viac. Stav na bielu a obleč sa do nej od hlavy po päty

MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Biela nikdy nebola čistejšia, sebavedomejšia a štýlovejšia.

Biela farba už dávno nie je výsadou letných mesiacov strávených pri mori. Je nositeľná počas roka vo všetkých ročných obdobiach, dokonca aj v zime. Ak si zarytou milovníčkou jednoduchých čiernych outfitov, skús do šatníka dostať viac kúskov z opačnej strany farebného spektra. Ak obľubuješ farebné kúsky, čistá biela farba bude pre teba príjemným oživením a očistou. A stávka na bielu je tiež dobrý spôsob, ako vykorčuľovať z večného "neviem čo na seba". 

Marec je vhodným obdobím pre detox a veľké triedenie šatníka. Končí totiž zima a pomaly sa začína otepľovať. Ak si rozmýšľala, že bielu zredukuješ, nechaj ju tam a dokonca pár kúskov pridaj. Je a bude veľkým trendom, najmä keď sa kombinuje ako veľký žiarivý celok. Biela je symbolom čistoty, voľnosti a znovuzrodenia. Takýto outfit nabije energiou a optimizmom. Nemusíš už viac rozmýšľať, či jednotlivé farby na oblečení a doplnkoch spolu ladia a ako to bude vo výsledku vyzerať. Kombinuj bielu s bielou a radšej sa zameraj na strihy, materiály a vrstvenie. A doplnky. Samozrejme biele!

BIELA NA MÓLACH

Hoci sa rok 2018 nesie podľa spoločnosti Pantone v odtieňoch fialovej, módne domy klasiku v podobe bielej nevynechali zo svojich kolekcií ani pre nadchádzajúcu sezónu. Nicky Zimmermann poslala na mólo modelky oblečené do romantických jarných šiat, Off-White v bielom overale, ktorý bol prepásaný ich typickým opaskom a Oscar de la Renta pofŕkal snehobiele kúsky farebnými škvrnami. Biela bola dominantnou aj na prehliadkach Givenchy, Christian Dior, Chanel a americký dizajnér Thom Browne vzal bielu naozaj vážne. Väčšinu kolekcie venoval tejto farbe a vo finále prekvapil na móle obrovským bielym jednorožcom.  A detox v podobe bielej vniesla do poslednej kolekcie aj slovenská dizajnérka Jana Kuriláková, s ktorou rozhovor si prečítaš tu

Nicky Zimmermann

Off-White

Oscar de la Renta

Thom Browne a jeho jednorožec

Kura Collection

BIELA PATRÍ SEBAVEDOMÝM ŽENÁM

História módy je bohatá na niekoľko momentov, kde hlavnú úlohu zohrali práve biele šaty. Ikona módy a ženskosti, Marilyn Monroe, je najčastejšie zobrazovaná v jej typických šatách s rozviatou sukňou. Biele šaty s uväzovaním okolo krku navrhol Willam Travil a mala ich oblečené vo filme Slamený vdovec. Tmavovlasá kráska Elizabeth Taylor vo filme Mačka na rozpálenej plechovej streche zahviezdila opäť v bielych, šifónových midi šatách s opaskom.

Odporúčané
Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť 28. marca 2024, 15:30

Na inauguračnom podujatí vo Washingtone mala vždy štýlová manželka amerického prezidenta Kennedyho, Jackie, oblečené puzdrové biele šaty s mašľou. Madonna si na Oscaroch v roku 1991 obliekla dlhé flitrové šaty bez ramienok a cez plecia mala prehodenú bielu kožušinovú štólu. Princezná Diana milovala biele šaty, počas kráľovskej cesty do Austrálie si jedny bavlnené zvolila. Práve keď sa rozhodli navštíviť Ayers Rock, oblasť, kde sú prašné červené skaly a tmavé trávy. V dokonalej scenérii jej šaty rozhodne vynikli. Ako dlho vydržali čisté, si netrúfame povedať.

Menej je niekedy viac. Stav na bielu a obleč sa do nej od hlavy po päty
Zdroj: pinterest.com/vk.com, Town and Country Magazine, HuffPost UK, elle.com, WordPress.com

Prenesieme sa do nie tak dávnej minulosti a tiež nájdeme niekoľko ikonických šiat. Angelina Jolie si vybrala na odovzdávanie Academy Awards 2004 dlhé biele saténové šaty, ktorých vrch sa nápadne podobal šatám Marilyn. V roku 2008 navhol Jean Paul Gaultier šaty v štýle morskej panny, ktoré si obliekla Marion Cotillard na Academy Awards. O rok neskôr prekvapila Penelope Cruz nádhernými šatami od Pierra Balmaina. Manželka bývalého amerického prezidenta Obamu, Michelle, obliekla na inauguračný ples dlhé šaty od dizajnéra s menom Jason Wu.

Menej je niekedy viac. Stav na bielu a obleč sa do nej od hlavy po päty
Zdroj: pinterest.com/elle.com

Biele róby si zvolili aj Rooney Mara, Charlize Theron, Gwyneth Paltrow alebo Lady Gaga, ktorá v pompéznych šatách s červenými rukavicami vyzerala nádherne.

Menej je niekedy viac. Stav na bielu a obleč sa do nej od hlavy po päty
Zdroj: pinterest.com/Town and Country magazine

Z ČERVENÉHO KOBERCA SPÄŤ DO ULÍC

Trend komplet bielych outfitov si idú okrem blogeriek aj viaceré hviezdy. Rihannu sme v poslednom čase mohli viackrát vidieť vo farebne minimalistických outfitoch. Bielej sa neboja ani dievčatá z klanu Kardashian, hoci vzhľadom na svoje postavy by možno mali voliť túto farbu striedmejšie. Ale keď si to môžu dovoliť ony, tak žiadny strach, že by teba biela rozširovala!

AKO NOSIŤ BIELU S BIELOU?

Nič jednoduchšie nie je. Povolené sú kombinácie rôznych materiálov, štýlov, strihov a doplnkov. Vo výsledku všetko vyzerá dobre. Neboj sa kožených nohavíc s vlneným svetrom, romantických šiat so zimným oversized kabátom a členkovými čižmami alebo denimu s umelou kožušinou. V prípade, že ťa začne biela nudiť, oživ outfit jedným, podotýkam jedným! farebným doplnkom. Červené topánky, hnedý kožený opasok alebo farebný akcent v podobe kabelky. Príjemnou možnosťou je bielu doplniť aj jemnou šedou farbou. Na biely rolák si prehoď sivý trenčkot alebo naopak. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa @_street.stylee,

PÁR UŽITOČNÝCH TIPOV NA ZÁVER

  • Ak sa obávaš, že biele oblečenie ľahko zašpiníš, vyber si materiály, ktoré sa jednoduchšie čistia, napr. koženku.
  • Vždy pri sebe nos radšej vlhčené obrúsky, čudovala by si sa, aké sú účinné.
  • Ak chceš dodať bielemu outfitu trošku šmrnc, použi výrazný rúž.
  • Odtiene béžovej, maslovej alebo slonovinovej majú v takýchto outfitoch zelenú.
Domov
Zdieľať
Diskusia