Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2018, 20:29
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Seat vystrkuje v koncerne rožky. Osamostatňuje značku Cupra a prináša až 300-koňové SUV

TECH CUPRA
Uložiť Uložené

V priebehu nasledujúcich rokov sa ukáže hneď niekoľko modelov s novým logom Cupra.

Značka Seat sa odjakživa v rámci koncernu VW Group profilovala ako športovo a emotívne orientovaná odnož, no a v uplynulých dňoch to so sebou prináša svoje ďalšie ovocie. Už niekoľko týždňov bol oficiálne potvrdený akt osamostatnenia Cupry, čomu predchádzalo odhalenie loga. Ako uvádzajú tlačové správy, modely z dielne Cupra budú vznikať v spolupráci s automobilkou Seat, keďže však ide o osobitnú entitu, do nemalej miery bude podliehať nezávislému rastu. Už i samotné logo naznačuje, že modely tejto značky majú do sveta šíriť vášeň, precíznosť, odhodlanie a odvahu.

Najnovšie je vznik akejsi podznačky realitou vďaka príchodu prvého modelu - Cupra Ateca. Za ním sa neskrýva nič iné ako nejaký ten piatok známa Ateca, ktorá však do vienka dostala osvedčený agregát 2.0 TSI s výkonom až 221 kW / 300 koní. Vďaka tomu novinka akceleruje z 0 na 100 km/h len za 5,4 sekundy, maximálka je 245 km/h. Pochopiteľne, zásadnú úlohu zohráva štandardne dodávaný pohon všetkých štyroch kolies 4Drive a 7-stupňové DSG-čko, vývojári navyše ospevujú aj intenzívny zvukový prejav.

Seat vystrkuje v koncerne rožky. Osamostatňuje značku Cupra a prináša až 300-koňové SUV
Zdroj: www.seat-mediacenter.com

Ateca pod záštitou Cupry disponuje prepracovanými nárazníkmi s ešte športovejším pocitom. Vpredu nechýba v maske nové logo či masívny nápis v spodnej časti nárazníka, na opačnom konci napokon nájdeme až 4 koncovky výfukov. V rámci základnej výbavy budú štandardnom adaptívne tlmiče DCC, ktoré sa prispôsobujú podľa režimov Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road a Cupra. SUV stojí na 19" diskoch, v ponuke bude pritom balíček Performance s vysokovýkonnými brzdami Brembo, karbónovými doplnkami a ešte športovejšími sedačkami. 

Odporúčané
Má päťvalec s úžasným zvukom a ako bonus vie aj driftovať. Vyskúšali sme limitovanú Cupru Formentor VZ5 Má päťvalec s úžasným zvukom a ako bonus vie aj driftovať. Vyskúšali sme limitovanú Cupru Formentor VZ5 4. decembra 2023, 15:00

Kokpit sa pýši kvalitnejšími a prémiovejšími detailami. Interiér je čalúnení Alcantarou, pribudli športové sedačky, vynovený volant, ale aj hliníkové pedále či novo navrhnuté digitálne budíky. Samozrejmosťou bude bezkľúčový prístup a štartovanie, kamerový systém a 8″ obrazovka infotainmentu. Cupra Ateca sa v plnej kráse ukáže v Ženeve, do budúcna pritom môžeme očakávať až 7 modelov s logom Cupra.

Domov
Zdieľať
Diskusia