Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2018, 18:08
Čas čítania 0:00
Radka T.

Ženy v Írsku si už nemôžu nanášať mejkap počas šoférovania. Inak im hrozí pokuta

ZAUJÍMAVOSTI MAKE-UP
Uložiť Uložené

Vodičky v Írsku sa musia svojho zlozvyku vzdať.

Nenávidí to množstvo šoférov, no niektoré vodičky sa zrejme nikdy nepoučia. Nanášanie si maskary či rúžu za volantom je zlozvykom viacerých žien, no podľa polície v Írsku tak neberú primeraný ohľad na ostatných účastníkov cestnej premávky. Odteraz si tak írske vodičky budú môcť mejkap nanášať len vtedy, ak nebudú sedieť za volantom. Inak im hrozí pokuta.

Valentínsky darček v podobe pokút rozdávali policajti v Írsku aj 14. februára. Hneď ráno prichytili dve vodičky, ako si nanášajú mejkap. Kvôli tomuto prehrešku ani jednu z nich neminula pokuta vo výške 80 eur. Jedna z nich si za volantom nanášala maskaru. 

Ženy v Írsku si už nemôžu nanášať mejkap počas šoférovania. Inak im hrozí pokuta
Zdroj: Pixnio

Rozptýlenie sa kozmetikou však môže byť nebezpečné, v prieskume istej poisťovne sa niektoré ženy priznali, že kvôli mejkapu už spôsobili kolíziu. Kozmetického produktu sa neváhali dotýkať aj počas jazdy, čo znížilo ich pozornosť. Polícia preto varuje, aby ľudia jazdili zodpovedne a zbytočne sa nerozptyľovali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia