Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2017, 10:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Analytik varuje, že skutočná cena Bitcoinu je 0 dolárov. Digitálna mena vo viacerých kategóriách zaostáva

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Bitcoin možno nie je mena budúcnosti.

Bitcoin zažíva v posledných týždňoch rast ako z najkrajšieho sna, pretože z hodnoty 8-tisíc dolárov odrazu stúpol na takmer 20-tisíc a jeho fanúšikovia nezaskočil ani mierny pokles ceny za uplynulé dni. Bitcoin si momentálne drží hodnotu okolo 15-tisíc dolárov a nič nenasvedčuje tomu, že by mala spadnúť, lenže čoraz viac sa ozývajú kritické hlasy. Veľké množstvo zaseknutých transakcií, ktoré trvajú aj 8 hodín a vysoké poplatky za presun virtuálnej meny ľudí odrádzajú, pričom analytik James Faucette zo spoločnosti Morgan Stanley dokonca svojim investorom rozoslal aj zaujímavú správu, v ktorej Bitcoin v krátkosti analyzoval.

Faucette sa zameral na viacero vlastností Bitcoinu, pretože digitálna mena nemôže byť investormi považovaná za skutočnú menu, pretože sa tak ani nespráva. Ďalšou možnosťou je považovanie Bitcoinu za digitálne zlato, čo je síce možné, ale Bitcoin sám o sebe nemá žiadne využitie ako šperky. V ďalších bodoch potom Faucette analyzoval denný objem transakcií a porovnával ho s transakciami na burze, avšak na koniec pridal aj zaujímavý graf hovoriaci o tom, koľko hráčov z rebríčka top 500 eCommerce spoločností Bitcoin akceptuje ako platidlo.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30

Ako sa ukázalo, akceptácia Bitcoinu je nielen tragická, ale sa aj znižuje, a tak sa Faucette zamyslel nad tým, že skutočná hodnota tejto virtuálnej meny je pokojne aj nulová. Ak nikto nebude akceptovať technológiu Bitcoinu, potom je naozaj hodnota prakticky neexistujúca, a preto si treba dávať dobrý pozor na to, do čoho investujeme.


Domov
Zdieľať
Diskusia