Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2017, 20:17
Čas čítania 0:00
Radka T.

Liezol na mrakodrapy bez istenia a to ho stálo život. Známy lezec po páde z jedného z nich zomrel

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA SMRŤ
Uložiť Uložené

Chcel požiadať priateľku o ruku a mame zaplatiť liečbu. Len deň predtým však zomrel.

Pri jeho kúskoch sa ľuďom zatajoval dych, no vždy ich zvládol s prehľadom. Lezec a dobrodruh Wu Jung-ning bol na čínskej sociálnej sieti mimoriadne sledovanou osobou. Svoj posledný výstup na mrakodrap však nezvládol. Nešťastne z neho spadol a zomrel.

Wu už nikdy nebude môcť liezť na budovy, robiť si pritom krátke videá či pôsobivé „selfíčka“. Svet totiž obletela správa o jeho smrti, čo potvrdila aj jeho priateľka. Wu totiž umrel ešte v novembri, no informácia o tom sa prevalila až teraz. 

Keďže fanúšikovia boli zvyknutí na dramatické videá či fotky z jeho akcií, logicky v nich začal vzrastať záujem aj nepokoj, keď ich zrazu prestal uverejňovať. Až teraz sa ukázalo, že dobrodruh umrel počas výstupu na 62-poschodový mrakodrap v dôsledku pádu z neho. A hoci bol už predtým skúsený v lezení bez istenia, teraz sa mu kruto vypomstilo.

Na povrch však vyplávali správy o jeho dobrosrdečnosti. Skoro každý by si totiž najprv pomyslel, že to robil len kvôli sláve, no tá bola v skutočnosti len prostriedkom k tomu, aby mohol pomôcť svojim blízkym. Vraj potreboval peniaze na to, aby mohol zabezpečiť liečbu pre svoju chorú mamu. Ďalším cieľom bolo zarobiť na svadbu so svojou priateľkou, ktorú chcel požiadať o ruku. Len deň predtým však zomrel. Mal sa totiž zúčastniť na výzve, na konci ktorej bola odmena 100-tisíc jüanov, teda takmer 13-tisíc eur.

Keďže lezenie na extrémne vysoké budovy bez istenia a bezpečnostného vybavenia sa stáva v posledných rokoch čoraz populárnejšie, aj pre Wu to bol lukratívny spôsob, ako zarobiť peniaze. A to aj vďaka tomu, že zábery z toho, čo extrémne sa mu zase podarilo, mu prinášalo veľkú pozornosť a popularitu na sociálnych sieťach. Samotný Wu však vždy varoval svojich fanúškov, aby nič podobné ani náhodou neskúšali. Okrem toho, Wu mal za sebou výcvik bojových umení a zúčastňoval sa aj na natáčaniach. Napriek tomu aj on urobil osudnú chybu, ktorá ho stála život. 

Domov
Zdieľať
Diskusia