Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2017, 12:00
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Smrtonosná zbraň 5 dostane scenár od režiséra skvelej akčnej komédie The Nice Guys. Vráti sa aj Mel Gibson s Dannym Gloverom?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ďalšie a zároveň posledné pokračovanie známej buddy cop komédie je na veľmi dobrej ceste.

Fanúšikovia akčnej série o dvojici policajtov s názvom Smrtonosná zbraň majú dôvod na radosť. Pokračovanie s názvom Smrtonosná zbraň 5 by sa podľa režiséra Richarda Donnera (Smrtonosná zbraň 1-4, Maverick) mala začať natáčať už čoskoro. Donner v jednom interview potvrdil, že Smrtonosná zbraň 5 je skutočne iba milimetre od začiatku produkcie a zároveň dodal, že film bude poslednou časťou, ktorá uzavrie sériu. 

Už po premiére filmu Smrtonosnej zbrane 4 v roku 1998 padla otázka, kedy uvidíme pokračovanie. Dohady o začiatku natáčania v poradí piatej časti tu boli už niekoľkokrát, no všetky postupne vyšumeli. Aj keď režisér spolu so svojím tímom scenáristov na čele so Shaneom Blackom (The Nice Guys, Iron Man 3) berú piatu zbraň ako hotovú vec, stále musia čakať na zelenú od štúdia. Black mal napísať scenár k pokračovaniu Smrtonosnej zbrane už v roku 2008. Hlavní hrdinovia Richard Murtaugh a Martin Riggs mali bojovať so zločinom v New Yorku počas snehovej búrky, čo sa však nepáčilo režisérovi Donnerovi. Ten vyjadril svoj nesúhlas s touto verziou filmu, a tak z celej veci vzišlo.

Smrtonosná zbraň 5 dostane scenár od režiséra skvelej akčnej komédie The Nice Guys. Vráti sa aj Mel Gibson s Dannym Gloverom?
Zdroj: Warner Bros.

Ďalším aspektom je obsadenie pôvodných hercov Mela Gibsona a Dannyho Glovera. Gibson sa v minulosti vyjadril, že nevidí dôvod, prečo by vlastne Smrtonosná zbraň mala pokračovať. V posledných rokoch je však hercova prítomnosť v Hollywoode čoraz citeľnejšia (Hacksaw Ridge, Daddy's Home 2), a tak zostáva len otázkou času, kedy autor filmového hitu Braveheart kývne aj na Smrtonosnú zbraň 5. Diváci sa dočkali aj seriálovej verzie tohto filmu, pričom sa jej vôbec nedarilo zle. Vyzerá to tak, že práve teraz je ten najlepší čas priniesť celú sériu späť k fanúšikom, a tak môžeme len dúfať, že obaja hlavní herci príjmu ponuky vrátiť sa do svojich slávnych úloh policajtov, ktorí musia spolupracovať z donútenia.

Seriálová Smrtonosná zbraň s Clayneom Crawfordom a Damonom Wayansom

Smrtonosná zbraň 5 dostane scenár od režiséra skvelej akčnej komédie The Nice Guys. Vráti sa aj Mel Gibson s Dannym Gloverom?
Zdroj: Fox Network

Domov
Zdieľať
Diskusia