Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2017, 17:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nešťastník pred 4 rokmi vyhodil úložisko obsahujúce cez 85 miliónov eur v Bitcoinoch. Dodnes ho zúfalo hľadá na skládke, kde mohlo skončiť

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

James si už zopár rokov búcha hlavu o stenu.

Nikto by nechcel byť v koži človeka, ktorý by mohol byť hriešne bohatý, ale svojou vlastnou hlúposťou sa o rozprávkový život pripravil. Muž menom James Howells z Walesu odhalil potenciál kryptomeny Bitcoin ešte v roku 2009, keď o ňom prakticky nikto nevedel a ani jeho hodnota sa nepohybovala vo výšinách ako v dnešnej dobe, a tak sa mu podarilo vyťažiť približne 7500 kusov virtuálnych mincí, ktoré si potom uskladnil na svojom pevnom disku.

Následne si na úložisko dával dobrý pozor, aby ho nestratil, pretože postupom času hodnota Bitcoinu stúpala, ale v roku 2013 urobil James osudovú chybu, pretože pri veľkom upratovaní vyhodil celý pevný disk do svojho odpadkového koša, ktorého obsah pravdepodobne skončil na miestnej skládke. Problém spočíval v tom, že notebook, v ktorom bolo úložisko používané, sa mu pokazil skôr, a tak ho rozpredal na jednotlivé časti a disk si nechal v zásuvke. Už v čase, keď ho omylom vyhodil, mal jeho obsah hodnotu niekoľko stoviek tisíc eur, ale momentálne je James ešte zúfalejší, pretože cena kryptomeny vystrelila do výšin a on tak prišiel kvôli jednej hlúpej chybe v súčasnosti o približne 85 miliónov eur.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30


V blízkej budúcnosti by chcel nechať celú skládku prehľadať, ale zrejme nejde o priveľmi reálnu možnosť, a tak musí čakať na rozhodnutie miestnych úradov, ktoré zvážia všetky argumenty. Ak by James disk našiel, určite by mu nevadilo zaplatiť zopár desiatok tisíc eur za celý proces prehľadávania, ale ak by to nevyšlo, zrejme by sa zadĺžil na poriadne dlhú dobu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia