Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2017, 14:18
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nórsky thriller nominovaný na Oscara odhaľuje psychotickú úvodnú sekvenciu, ktorá vám rozhodne vyvolá zimomriavky

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nová ukážka vás doslova pohltí. Má snímka šancu získať Oscara za cudzojazyčný film?

Thelma (Eili Harboe) sa nedávno presťahovala do Osla, kde nastúpila do prvého ročníka na miestnu školu. Vzhľadom na to, že vyrastá s prísnymi a nábožensky zmýšľajúcimi rodičmi, nevie o skutočnom svete prakticky nič. Thelma nie je ako jej rovesníci. Častokrát býva citlivá, zraniteľná a navyše má minimálne skúsenosti so začlenením do kolektívu. Okrem bežných znakov, od ktorých sa odlišuje od svojich spolužiakov, je na nej aj čosi nadprirodzene nezvyčajné. Na škole sa po jednom neobyčajnom incidente spriatelí s mladou Anjou (Kaya Wilkins). Tento vzťah naberá postupom času obrátky a v Thelme sa búri jej náboženské ja, s tým čo cítí k Anje. 

Hororovo ladená snímka je nominovaná na Oscara v kategórii najlepší cudzojazyčný film. Za réžiou filmu stojí Joachim Trier a na scenári sa okrem Triera podieľal aj Eskil Vogt. Musíme vás ale sklamať, premiéra filmu na našej domácej pôde nie je naplánovaná. Ako kompenzáciu tu však pre vás máme psychotickú otváraciu sekvenciu, pri ktorej pravdepodobne nebudete ani dýchať. Zašli by ste do kina?


Domov
Zdieľať
Diskusia