Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2017, 13:04
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Mercedes vyráža prvými fotografiami A-čka dych. Futuristický interiér sa úplne lúči s analógovými budíkmi

TECH MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Nová generácia triedy A sa začína odhaľovať fotografiami interiéru.

Značka Mercedes-Benz chystá v dohľadnej dobe opäť veľkú modelovú ofenzívu, keďže už v sklonku týždňov nám poodhalí novú generáciu triedy G (alebo ak chcete veľký facelift), nástupcu súčasného CLS a zároveň zabúdať rozhodne netreba v neposlednom rade ani na úplne nové A-čko. Najmenšia trieda totiž vo svojej treťej generácii zaznamenala obrovský úspech, za čím, samozrejme, stojí zmena jej koncepcie na klasický hatchback. Ten následne zabalila do mimoriadne atraktívnych kriviek, ktoré v podstate nastolili nové dizajnové smerovanie značky a z áčka sa stal jeden z najpredávanejších modelov značky nielen za posledné roky.

V Stuttgarte pochopiteľne chcú v úspechu pokračovať, o čom svedčí najmä príchod štvrtej generácie, od ktorej si automobilka veľa sľubuje. Jej autosalónová premiéra sa odohrá budúci rok v Ženeve, pomaly, ale isto nám začínajú kompetentní servírovať prvé informácie a po novom už aj fotky.

 

Mercedes vyráža prvými fotografiami A-čka dych. Futuristický interiér sa úplne lúči s analógovými budíkmi
Zdroj: media.daimler.com

V uplynulých hodinách sa totiž na svet predrali vôbec prvé oficiálne fotografie, ktoré v duchu tradičného postupu značky s hviezdou v znaku sprvoti odhaľujú interiér. Iste nám dáte za pravdu, že Mercedes-Benz do nemalej miery šokuje, nakoľko pri pohľade na fotografie by azda nik nepovedal, že ide o malé A-čko, ale skôr o luxusný sedan či limuzínu oveľa vyššej triedy, nehovoriac o pomerne futuristických detailoch.

Odporúčané
Mercedes-AMG predstavil svoje športové SUV v novej hybridnej verzii, ktorá sľubuje vyšší výkon a nižšiu spotrebu Mercedes-AMG predstavil svoje športové SUV v novej hybridnej verzii, ktorá sľubuje vyšší výkon a nižšiu spotrebu 24. októbra 2023, 15:30

Základom palubnej dosky bude pätica okrúhlych výduchov klimatizácie s turbínovým dizajnom. Evidovať však môžeme úplne nový panel ovládania klimatizácie, novú generáciu združeného ovládača, volantu a napokon značne prepracovaný a inak zasadený panel obrazoviek. Prístrojový štít už totiž nelemuje vrchná časť palubovky, čiže “kaplnka”, z fotografii tak badať, že širokouhlý panel doslova z palubnej dosky vychádza. Revolúciou je skutočnosť, že Mercedes-Benz sa úplne lúči s analógovými budíkmi.

Mercedes vyráža prvými fotografiami A-čka dych. Futuristický interiér sa úplne lúči s analógovými budíkmi
Zdroj: media.daimler.com

Na výber budú totiž tri riešenia, pričom ani v samotnom základe analógové jednotky už nenájdete - štandardom bude dvojica 7” displejov, vo vyššej výbave to bude kombinácia 7” a 10,25” obrazovky a napokon dva 10,25” palcové displeje s technológiou lepeného skla. Automobilka hovorí o úplne novej generácii, čo má so sebou priniesť nielen ešte lepšiu grafiku, animácie, ale aj spracovanie. 

Zároveň, už aj do malého áčka sa bude dať priplatiť nielen vyhrievanie, ale aj chladenie sedadiel a dokonca i masážne funkcie. To, že Mercedes to s nevídaným luxusom v nižšej strednej triede myslí naozaj vážne je teda zrejmé, navyše, v ponuke nebude chýbať ani početne zastúpene ambientné podsvietenie so 64 odtieňmi. Tlačová správa následne hovorí o nárastoch priestoru - o 9 milimetrov viac miesta na ramená, o 35 viac na lakte a 7 na hlavu. Obdobne tomu bude aj vzadu (sedadlá delené buď 60:40 alebo aj 40:20:40), pričom dobrou správou je nielen batožinový priestor s objemom už 370 litrov (+29), ale aj väčší nakladací otvor o citeľných 200 milimetrov. Je sa načo tešiť! 

Domov
Zdieľať
Diskusia