Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2017, 20:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Škola zakázala dievčatám nosiť obtiahnuté nohavice, lebo rozptyľujú učiteľov. Rodičia ich obviňujú z pedofilných chúťok

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Aj nohavice vedia spôsobiť menšiu vzburu na strednej škole.

Na väčšine anglických stredných škôl musia študenti nosiť uniformy, ktoré predpisuje vo svojich pravidlách samotná škola, ale často si žiaci môžu nahradiť presné kúsky oblečenia svojimi vlastnými, ak ide napríklad o nohavice. Najnovší problém spojený s uniformami nastal na strednej škole St. Peter’s School v Huntingdone, kde vedenie školy nedávno výrazne zmenilo pravidlá nosenia uniforiem po tom, čo sa mu znepáčili obtiahnuté alebo užšie nohavice ako tie, ktoré škola predpisuje. Problém je v tom, že škola od žiačok vyžaduje nosenie čiernych nohavíc, čo pri nosení obtiahnutejších kúskov neporušujú, ale do pravidiel bola nedávno pridaná aj veta práve o užších nohaviciach, čo nahnevalo nielen samotné žiačky, ale aj ich rodičov.



Momentálne je situácia taká, že ak žiačka príde do školy v obtiahnutejších nohaviciach, ktoré posledných 10 rokov nepredstavovali žiadny problém, dostane od učiteľov neospravedlnenú hodinu alebo musí zostať po škole, čo je podľa rodičov nepredstaviteľné. Až 90 percent všetkých dievčat vraj nariadenie neakceptuje a pokračujú v nosení čiernych nohavíc podľa vlastného vkusu, ale škola nechce pravidlá zmeniť naspäť, a tak rodičia zašli do médií. V zákulisí sa dokonca povráva, že učitelia prinútili vedenie zmeniť nariadenie kvôli tomu, že ich obtiahnuté nohavice na žiačkach rozptyľujú a keď sa to dozvedeli rodičia, hneď sa po škole začali šíriť obvinenia z pedofilných chúťok. Žiadny riaditeľ školy pritom nechce mať o svojich učiteľoch povesť pedofilov, a preto bude zaujímavé sledovať, či škola napokon ustúpi, alebo bude trvať na svojich požiadavkách ako z minulého storočia.

Odporúčané
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? 14. apríla 2024, 12:30


Domov
Zdieľať
Diskusia