Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2017, 14:09
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samojazdiace auto vydržalo v premávke len pár hodín. Chvíľu po tom, čo začalo brázdiť cesty, nastala havária

TECH LAS VEGAS
Uložiť Uložené

Jazda síce nedopadla najlepšie, no autonómna technológia vraj fungovala skvele.

Propagácia technologicky pokročilých automobilov bez živých šoférov nevyšla v Spojených štátoch amerických, konkrétne na cestách mesta Las Vegas, presne podľa očakávaní. Ambiciózny samojazdiaci mikrobus sa totiž počas ostrého testu stal súčasťou dopravnej havárie, ktorú však nespôsobil inteligentný stroj, ale opäť iba ľudský faktor.

Kolízia s kamiónom nebola tragická a ani katastrofická, išlo iba o malé ťuknutie. Pokiaľ by ale mal senzory aj on, nehode sa mohlo bez akýchkoľvek problémov predísť. Za všetkým teda podľa dostupných informácií stojí nepozornosť toho, kto ho riadil.

"Autonómnu kyvadlovú dopravu dnes počas testovania oškrelo nákladné auto. Kyvadlová doprava robila presne to, čo mala robiť, čo znamená, že keď jej senzory zaznamenali blížiaci sa kamión, vozidlo okamžite zastavilo, aby zabránilo havárii. Nanešťastie, nákladné auto nezastavilo a mierne nabúralo do predného nárazníku."

Ako tvrdí web KSNV, mikrobus pre ôsmych pasažierov reprezentuje súčasť snahy miestnej spoločnosti AAA zlepšiť dôveru širokej verejnosti voči autonómnym technológiám, ktoré sú momentálne na vzostupe. Jeho úloha spočívala v jazdení po stále tej istej trase neustále dokola, takže mal slúžiť ako akási mestská hromadná doprava, avšak s lístkami zdarma a tiež bez vodiča z mäsa či kostí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia