Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2017, 15:09
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zvrátený Slovák na Bazoši predáva časti z mačky. Kožušín sa snažil zbaviť za desať eur

ZAUJÍMAVOSTI PYTLIACTVO
Uložiť Uložené

Na internetovom trhovisku sa niekto pokúsil predať čerstvú mačaciu srsť.

V Afrike majú problémy s pytliakmi, ktorí žijú z ilegálneho predaju kožušín či klov, no dobre to zrejme nevyzerá ani na Slovensku. Známa organizácia Sloboda zvierat totiž na svojej facebookovej stránke zverejnila inzerát pridaný na stránke Bazoš. V ňom sa snaží predajca z Trenčína predať pravé mačacie kožušiny, ktoré sú nové a nepoužívané. Pridáva aj telefónny kontakt a jednu kožušinu ponúka za desať eur.

Inzerát už bol medzičasom stiahnutý, nie je jasné, či autorom alebo prevádzkovateľom stránky. Predaj kožušín spôsobil na internete veľké množstvo pobúrenia, no nejde len o nemorálnu a neľudskú vec, zabíjať mačky kvôli kožušinám. Predaj, dovoz a vývoz psích a mačacích kožušín je totiž na pôde Európskej únie zakázaný od roku 2008. Predajcovi dokonca niekoľko ľudí aj telefonovalo a vysvitlo, že sa neulakomil len na mačaciu srsť, no predával aj psiu. Vraj má ísť o dekoratívne prvky.

Domov
Zdieľať
Diskusia