Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2017, 14:54
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slováci majú jednu z najhorších životospráv na svete. Spotreba alkoholu, tabaku či miera obezity nás zaradila tesne za bratov Čechov

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO
Uložiť Uložené

Do úvahy boli brané faktory ako spotreba alkoholu, tabaku či rozšírenosť obezity.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že návyky, ktoré si náš národ nesie už dlhé roky, majú veľký vplyv na naše zdravie? Aj Slovensko je krajina známa svojou láskou k alkohou či typickému jedlu, ktoré má od nutričnej rovnováhy veľmi ďaleko. Podstatne horšie sú na tom už na oko naši bratia, ktorých si spájame nielen s prehnanou konzumáciou nezdravého jedla, ale aj extrémnou spotrebou piva a tabakových výrobkov. A práve toto sú faktory, ktoré skúmala prestížna výskumná spoločnosť Clinic Compare. Podľa jej najnovšieho výskumu je práve Česko krajinou s najhoršou životosprávou planéty. Porovnávaných bolo pri tom až 179 krajín na svete, a teda toto prvenstvo môžeme označiť za naozaj vzácne.

Mnohí by asi čakali, že viesť budú Američania, no pravda je žiaľ úplne inde. V top desiatke nezdravých krajín má veľkú prevahu práve Európa, čo je nepochybne znepokojivý výsledok, s ktorým by sme sa mali pokúsiť niečo robiť. Na prvom mieste sa nachádza Česká republika a na piatom Slovensko. Samozrejme sa nájde v dnešnej dobe množstvo jedincov, ktorí žijú zdravo, no stále platí, že niekde hlboko v našej náture máme zakorenené, že halušky, pivo a cigarety sú to, čo nás robí skutočnými Slovákmi a Čechmi. 

Slováci majú jednu z najhorších životospráv na svete. Spotreba alkoholu, tabaku či miera obezity nás zaradila tesne za bratov Čechov
Zdroj: blog.cliniccompare.co.uk
Domov
Zdieľať
Diskusia