Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2017, 13:31
Čas čítania 0:00
Marek R.

Raper B.o.B chce poslať do vesmíru vlastný satelit, aby dokázal, že Zem je plochá

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Snáď sa mu podarí vyzbierať peniaze a následne nahrať svoju reakciu, keď zistí "utajovanú pravdu".

Teória plochej Zeme neláka len obyčajných krčmových či facebookových expertov, ale má svoje zastúpenie aj u mnohých slávnych ľudí. K zástancom tejto teórie sa radí napríklad hviezda NBA Kyrie Irving alebo aj raper B.o.B, ktorého hity boli plné rádií pár rokov dozadu.

Hudobne už nie je tak relevantný ako kedysi, no napriek tomu je okolo jeho mena veľa pozornosti. V roku 2015 začal tweetovať svoje pocity o tvare Zeme, no úroveň posunul až o rok neskôr, kedy, prosím pekne, nahral dokonca pesničku o tejto problematike.

b.o.b trying to prove the earth is flat, what do you think?

Pomenoval ju Flatline a podľa vlastných slov na nej zbrojí proti tým najväčším klamárom v histórii ľudstva. Skladba obsahuje množstvo odkazov na rôzne konšpirácie, ktoré, zdá sa, B.o.B-mu celkom učarovali. Medzi inými dáva v tracku shout-out Danielovi Irvingovi, popieračovi holokaustu, čo samo o sebe hovorí o zdravosti toho, čo tvrdí. Bobby však z riadkov nevynechal ani meno veľkej postavy súčasnej vedy, astrofyzika Neila DeGrasse Tysona, ktorý na internete opravoval raperove tvrdenia o rovnosti zemegule. Neilovi údajne platí vláda veľké peniaze, aby využil svoje postavenie v spoločnosti na spopularizovanie teórie, že Zem je guľa, i keď nie úplne perfektná.

Možno si poviete, že pesnička bola vrcholom, no B.o.B nelení ani v roku 2017 a rovno začal crowdfundingovú kampaň, aby vyzbieral peniaze, postavil vlastný satelit a konečne tak svetu ukázal jasný dôkaz, že Zem je plochá. A potrebuje k tomu len vašich 200 000 dolárov, no verím, že členovia slovenskej facebookovej skupiny venovanej plochej Zemi radi prispejú.


Domov
Zdieľať
Diskusia