Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2017, 16:40
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Umelá inteligencia rozpozná homosexuála len z fotky na Facebooku. Účes a rysy tváre prezradia takmer každého

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+ UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Projekt zo Stanfordu si poradí s mužmi aj so ženami.

Mali sme tu umelé inteligencie, ktoré vytvárali ďalšie umelé inteligencie, programy tvoriace vlastný jazyk, a tak nemôžeme očakávať, že bude latka vždy posúvaná vyššie a vyššie ďalším novým systémom. Počítačový program zo Stanford Univeristy sa naučil rozpoznávať sexuálnu orientáciu ľudí len podľa ich tváre, stačí mu k tomu fotografia na sociálnych sieťach, či už ide o Facebook alebo akékoľvek online zoznamky. Fotografia však musí byť zachytená spredu. Umelá inteligencia pochádza z klávesnice programátorov a inžinierov a homosexualitu u mužov zvládne rozpoznať s úspešnosťou 91 percent, informovala Česká televize. Ženy sú však o niečo väčší oriešok, percentil úspešnosti dosahuje len 84. Všetko sa pritom meralo na vzorke 35 000 profilov.

Program hľadá v tvárach ľudí takzvané abnormality, teda niečo, v čom sa homosexuáli odlišujú od heterosexuálov. Výsledky zverejnené v časopise Journal of Personality and Social Psychology tvrdia, že homosexuáli sú pohlavne atypickí. Gayovia vyzerajú viac žensky, lesby zasa o niečo mužskejšie. Tam to však nekončí, homsoexuálni muži zvyknú mať užšie brady, dlhšie nosy a pretiahnutejšie čelá. Lesby zasa disponujú mohutnejšími bradami a menšími čelami v porovnaní s väčšinou žien.

Umelá inteligencia rozpozná homosexuála len z fotky na Facebooku. Účes a rysy tváre prezradia takmer každého
Zdroj: pixabay.com
Domov
Zdieľať
Diskusia