Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2017, 14:37
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

História sa opakuje: Android smartfón Galaxy Note8 nestačil v teste rýchlosti rok starému iPhonu 7 Plus

TECH APPLE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Čakali ste niečo iné?

To, čo sa stalo približne pred rokom, je opäť potvrdené. Minuloročná generácia populárneho iOS smartfónu nemala absolútne žiadny problém poraziť v teste rýchlosti spúšťania a opätovného otvárania aplikácií či exportu video záberov len nedávno predstavenú hi-tech beštiu s operačným systémom Android.

Nový Galaxy Note8 síce má špičkový čipset Snapdragon 835 a až 6 GB operačnú pamäť RAM, no aj tak nestačil iPhonu 7 Plus3 GB veľkou RAMkou. Samozrejme, treba brať ohľad aj na rozlíšenie displejov, pretože je tam dosť markantný rozdiel.

Za video testom stojí YouTuber EverythingAppleProa ako je možné vidieť nižšie, počas jeho priebehu bol na oboch smartfónoch spustený dlhší zoznam aplikácií, a to dvakrát po sebe. Prvé a aj druhé kolo patrí iPhonu, ktorý sa navyše môže pochváliť celkom slušným časovým náskokom. A z toho vyplýva, že nie všetko je o technických špecifikáciách a ich číslach.

Domov
Zdieľať
Diskusia