Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2017, 20:33
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na Slovensku vznikne obrovský tobogán a chodník v korunách stromov. V Bachledovej doline pribudne úžasná atrakcia

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na severe Slovenska vyrastie fantastická stavba.

O lyžiarskom stredisku na kraji Spišskej Magury, o Bachledovej doline, si už určite počul. Jedno z najväčších stredísk na Slovensku teraz pripravuje fascinujúcu novinku. Čoskoro bude totiž pre jeho návštevníkov ponúkať jedinečnú prechádzku v korunách stromov. Už od septembra má totiž do prevádzky vstúpiť zaujímavá drevostavba, 1234 metrov dlhý náučný chodník. Ten sa vyznačuje len miernym stúpaním a je osadený v lesnom poraste tak, aby sám nenarúšal okolitý ekosystém, informoval portál aktuality.sk.

Náučný chodník bude pozostávať z trojice vzdelávacích zastávok zameraných na ohrozené druhy, faunu, ochranu prírody i ničivú katastrofu. Turisti budú môcť vystúpať až do výšky 32 metrov, kde na nich bude čakať výhliadková plošina. Odtiaľ sa však nebudú musieť vracať rovnakou cestou, zísť budú môcť najdlhším suchým tobogánom na Slovensku. Ten má byť dlhý až 67 metrov a zrejme tak ponúkne poriadnu dávku zábavy.

Celá stavba vrátane tobogánu by mala byť otvorená, až na niekoľko výnimiek, celoročne. Projekt je navyše kompletne bezbariérový. V zahraničí sú podobné stavby bežnejšími, spomeňme napríklad nedávno spustenú Stezku korunami stromů v českých Krkonošiach.

Na Slovensku vznikne obrovský tobogán a chodník v korunách stromov. V Bachledovej doline pribudne úžasná atrakcia
Zdroj: bachledka.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia